Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΠΑΡΑΣΙΤΑ: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ



Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα για τον άνθρωπο, όσον αφορά τις μολυσματικές ασθένειες από μικροοργανισμούς, είναι οι λεγόμενες παρασιτικές ασθένειες, όπως οι ελμινθιάσεις, οι οποίες αποτελούν ένα μείζον πρόβλημα για την Ιατρική, το οποίο πραγματικά έχει φθάσει σε σημείο αδιεξόδου. Οι κυρίως λόγοι γι’ αυτό είναι η πολύ μεγάλη, σε ασύλληπτο βαθμό εξάπλωσή τους, η εξαιρετικά δύσκολη διάγνωσή τους και η εξ’ ίσου δύσκολη θεραπεία τους με τις συμβατικές μεθόδους. Για ν’ αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος να πούμε κατ’ αρχάς, ότι σύμφωνα με έρευνες, καθώς και αναφορές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, υπολογίζεται ότι ο μισός πληθυσμός του πλανήτη είναι μολυσμένος από παράσιτα, ή πάσχει από παρασιτικές ασθένειες και πολλά εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από αυτά ετησίως. Αλλά υπάρχουν ερευνητές, που υποστηρίζουν ότι η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο ζοφερή και διατείνονται πως το 85-95% του πληθυσμού του πλανήτη έχει παράσιτα χωρίς καν να το γνωρίζει! Για παράδειγμα, ο Αμερικανός Δρ Ross Anderson, ένας επιστήμονας με κλινική εμπειρία δεκάδων χιλιάδων ασθενών, υποστηρίζει ότι τα παράσιτα είναι το πιο αδιάγνωστο μεγάλο πρόβλημα υγείας στον κόσμο, γιατί δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά, αφού σπάνια παρουσιάζουν χαρακτηριστικά συμπτώματα και παραμένουν αόρατα, ως αιτία, έως ότου προκαλέσουν μία σοβαρή διαταραχή.
Το 1979, η γνωστή Αμερικανίδα γιατρός και ερευνήτρια Δρ Hulda Clark ξεκίνησε μία έρευνα στον τομέα της ανίχνευσης διαφόρων παθογόνων μικροοργανισμών και το 1988 ανακάλυψε την τεχνολογία της σάρωσης ενός οργανισμού, μέσω της μεθόδου του βιοσυντονισμού, προκειμένου να προσδιορισθούν τα ίχνη των διαφόρων μικροοργανισμών. Αυτή η εφεύρεση ονομάστηκε συσκευή «Syncrometer» και μπορούσε γρήγορα και με ακρίβεια να ανιχνεύσει έναν μικροοργανισμό ή διάφορες διαταραχές υγείας σε ανθρώπους και ζώα. Η γιατρός Hulda Clark στα βιβλία που συνέγραψε υποστήριξε την άποψη ότι ο καρκίνος συνδέεται με το παράσιτο «Fasciolopsis buski», δεδομένου ότι αυτό το παράσιτο ήταν παρόν σε κάθε άτομο που έπασχε από καρκίνο, ενώ αντίθετα όταν το παράσιτο εξουδετερωνόταν, ο καρκίνος έφευγε. Επίσης, η Hulda Clark υποστήριξε με έμφαση ότι όλες οι ασθένειες προέρχονται από δύο μόνον αιτίες, τα παράσιτα και τους ρύπους, όπως οι ουσίες, δηλαδή, που μολύνουν το περιβάλλον.
Στην ίδια γραμμή, όσον αφορά τους μικροοργανισμούς που παρασιτούν στον ανθρώπινο οργανισμό, με την Αμερικανίδα ερευνήτρια βρίσκεται και ο Αμερικανός Δρ Peter Wina, Διευθυντής Παθολογικής Βιολογίας στο Ινστιτούτο Έρευνας του Στρατού «Walter Reed», ο οποίος επισημαίνει ότι στις Η.Π.Α. τα παράσιτα αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα υγείας, που απλά δεν αντιμετωπίζεται. Αυτή η επισήμανση φαίνεται παράδοξη για την εποχή μας, δεδομένου ότι η επίσημη Ιατρική μας έχει μάθει να θεωρούμε τις παρασιτικές νόσους πρόβλημα των υποανάπτυκτων  χωρών, αλλά η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, γεγονός το οποίο αναδεικνύεται και από τις δηλώσεις ενός ειδικού επιστήμονα, του επίσης Αμερικανού Δρ Frank Nova, Διευθυντή του «Εργαστηρίου Παρασιτικών Νοσημάτων του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των Η.Π.Α.», ο οποίος λέει ότι, όπως δεν θα ήταν αναμενόμενο, υπάρχουν περισσότερες παρασιτικές ασθένειες στις Η.Π.Α. απ’ ότι στην Αφρική. Εξ’ άλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία, πιθανόν κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, ένας τρηματώδης έλμινθας, ο «Οπισθόρχις», που παρασιτεί συνήθως στα όργανα ήπαρ-χοληφόρα-πάγκρεας και πηγή μόλυνσης είναι κυρίως τα κατεψυγμένα ψάρια, πιθανολογείται ότι έχει μολύνει το 95% των Ελλήνων!
 
Δείτε σχετικά:
 
 
 

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια !!!!Συμφωνω απόλυτα και ναι...θελω να λαμβανω....Σας ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή