Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΕΞΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.



Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΕΝΤΕ ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 6.000 ΧΡΟΝΩΝ!


Σε ένα project με την ονομασία «Πάνθεον», το M.I.T, το μεγαλύτερο τεχνολογικό πανεπιστήμιο του κόσμου, μελέτησε και αξιολόγησε την πολιτιστική προσφορά των μεγάλων μορφών της ιστορίας, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στα στοιχεία της διαχρονικότητας, της κοινωνικοπολιτικής επιρροής και της γλώσσας. Συγκεντρώθηκαν και μελετήθηκαν στοιχεία από το 4.000 π.χ. έως και το 2010 και τα ιστορικά πρόσωπα αξιολογήθηκαν με διάφορα κριτήρια, μεταξύ των οποίων και το εάν υπάρχει σε παραπάνω από 25 γλώσσες σε λήμματα της Wikipedia.
Έτσι ο Αριστοτέλης ανεδείχθη το πιο διάσημο πρόσωπο των τελευταίων 6.000 ετών, σύμφωνα με τη λίστα αυτή του Μ.Ι.Τ, ξεπερνώντας ακόμη και τον Ιησού Χριστό. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Πλάτωνας ενώ στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται επίσης ο Σωκράτης, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ομηρος και ο Πυθαγόρας.
Η λίστα αυτή έχει ως εξής:

1. Αριστοτέλης
2. Πλάτων
3. Ιησούς Χριστός
4. Σωκράτης
5. Μέγας Αλέξανδρος
6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
7. Κομφούκιος
8. Ιούλιος Καίσαρ
9. Όμηρος
10. Πυθαγόρας

Το «Πάνθεον» περιλαμβάνει και άλλες επί μέρους λίστες, όπως για διάσημους πολιτικούς, τους πιο διάσημους ποδοσφαιριστές κλπ. Συνολικά, στις λίστες του περιλαμβάνονται 135 Έλληνες από διάφορους χώρους, όπως η πολιτική, ο αθλητισμός και οι τέχνες, ανυψώνοντας αν μη τι άλλο το εθνικό μας φρόνημα σε αυτούς τους χαλαιπούς καιρούς που περνά η χώρα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου