Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ..!



Στην χρεοκοπημένη, από την κακοδιαχείρηση, Ελλάδα θα μπορούσαν οι φιλανθρωπικές οργανώσεις να είναι μία σανίδα σωτηρίας, αλλά και εκεί δυστυχώς βασιλεύει η ίδια και χειρότερη δυσωδία..!



Ο Ανδρέας Μαρτίνης είναι ο επί 30 χρόνια ισχυρός άνδρας στο τιμόνι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μία εμβληματική οργάνωση, που όμως έχει καταγεγραμμένα χρέη στο Ερρίκος Ντυνάν 240.000.000 ευρώ και 50.000.000 ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό, όπως καταμετρήθηκαν και αναμεταδόθηκαν στον Τύπο.  Είναι τέτοιες η κακοδιαχείριση και οι καταχρήσεις που έχουν γίνει σε αυτήν την οργάνωση που ο επικεφαλής της διεθνούς Ομοσπονδίας του Ε.Σ Γκεόργκι Άψμπουργκ αναγκάσθηκε να επισκεφθεί την Αθήνα, για να κάνει οικονομική αυτοψία καθώς οι καταγγελίες που είχαν φτάσει στην κεντρική διοίκηση στη Γενεύη ήταν καταιγιστικές. Ιστορικής σημασίας η φράση του «Για όσο παραμένει Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού ο κ. Μαρτίνης εμείς διακόπτουμε κάθε επικοινωνία μαζί του». Αξίζει να γνωρίζετε ότι ο Α. Μαρτίνης είχε αρνηθεί να συναντηθεί με την τετραμελή αντιπροσωπεία που είχε φτάσει στην Ελλάδα. Οι της Γενεύης, πριν πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής, απείλησαν με οριστική διαγραφή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τα μητρώα της Διεθνούς Ομοσπονδίας καθώς είχαν βάσιμες υποψίες για ιδιοτελή διαχείριση, ολοκληρωτικό καθεστώς και άρνηση πρόσβασης σε οποιαδήποτε στοιχεία. Κατά το πόρισμα, που έχει εξαχθεί μετά από σχετική έρευνα, υπέρογκες αμοιβές δίνονταν ακόμα και σε άγνωστους παραλήπτες χωρίς παραστατικά και με απευθείας αναθέσεις. Απίστευτη λεηλασία θεωρείται ό,τι έχει συμβεί και με τα κληροδοτήματα του Ερυθρού Σταυρού που μετατρέπονταν σε ζεστό χρήμα και ερευνάται ακόμη πού κατέληγαν. Πολύ χαρακτηριστικό του "ισχυρού ανδρός" του ΕΕΣ είναι το γεγονός ότι μοίραζε πουρμπουάρ 1.000 ευρώ στα γεύματά του, καθώς επίσης και το ότι το 2008 το 20% του εράνου κατέληξε σε διαφημιστική εταιρεία της Αλεξίας Μπακογιάννη..! Και επιτέλους ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και πρόσφατα αυτό το επι δεκαετίες ντροπιαστικό καθεστώς στον ΕΕΣ ξηλώνεται εκ βάθρων... Τι έχει να αντιμετωπίσει άραγε ο πρέσβης Δημήτρης Κοδέλλας και η επικείμενη νέα διοίκηση του ΕΕΣ; Το χρέος της οργάνωσης, το οποίο υπερβαίνει πλέον τα 40 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5 εκατ. ευρώ περίπου αφορούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του ΕΕΣ, καθώς και ένα χρέος της τάξης των 300 εκατ. ευρώ περίπου το οποίο αφορά το θεραπευτήριο της Αθήνας «Ερρίκος Ντυνάν». Κυριολεκτικά φτάσαμε στο παρά ένα για να κινηθούν κάποιες υγιείς διαδικασίες στο εσωτερικό του ΕΕΣ. Λίγο πριν η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου αφαιρέσει το σήμα από τον ΕΕΣ και διακόψει τόσο τις σχέσεις μαζί του όσο και τη χρηματοδότηση, εξελίξεις οι οποίες όχι μόνον δεν αρμόζουν σε μία οργάνωση σαν τον ΕΕΣ, αλλά θα εξέθεταν επιπλέον τη χώρα μας στη διεθνή κοινότητα των ανθρωπιστικών οργανώσεων...
Από την άλλη πάλι τι βόμβα ήταν αυτή που αμόλησε η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, Θεανώ Φωτίου; Όπως είπε τώρα που ψάχνει την ενοποίηση συντονιστικά όλων των φορέων αλληλεγγύης ανάμεσα τους και τα εκκλησιαστικά δίκτυα βρέθηκε μπροστά σε μία αποκάλυψη που έτριβε τα μάτια της... Δύο μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, την τελευταία Παρασκευή των εκλογών, ανακάλυψε οτι ο τότε Υπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου υπέγραψε απόφαση για 10 εκατομμύρια ευρώ(!) σε δίκτυα αλληλεγγύης Μητροπόλεων ανά την Ελλάδα, τα οποία όπως είπε η κ. Φωτίου, από την έρευνα που έκανε τώρα έχουν γίνει "φύλο και φτερό" αλλά πάντως δεν βρίσκονται πουθενά και κυρίως για τον λόγο που υποτίθεται οτι διατέθηκαν..!
Και το πιό εξωφρενικό... Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς όταν ανακάλυψαν έναν λογαριασμό με 3,5 εκατ. ευρώ χωρίς ποτέ να έχει δηλωθεί. Η έκπληξη, όμως, έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν διαπίστωσαν ότι ο κάτοχος του λογαριασμού αυτού ήταν ένας κατώτερος υπάλληλος της ...Αρχιεπισκοπής, ο οποίος δήλωνε 7.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα. Και ήταν ακριβώς λόγω αυτού του εισοδήματος που τα είχε όλα δωρεάν, επειδή εμφανιζόταν και θύμα της οικονομικής κρίσης: στο επίδομα θέρμανσης, στον διακανονισμό για τα «κόκκινα» δάνεια, για δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα και πολλά άλλα. Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης τον ανακάλυψε και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις. Και ξέρετε πώς ο κατώτερος υπάλληλος της Αρχιεπισκοπής δικαιολόγησε τα 3,5 εκατ. ευρώ: ότι ήταν χρήματα διαφόρων ιερωμένων που διαχειριζόταν ο ίδιος..!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου