Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;




ΣΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ...;


Αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη Σερρών εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι βρίσκονται κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις και τούτο διότι πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην ανεύρεση της τελευταίας κατοικίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα χαρακτηριστικά αυτού του εντυπωσιακού ταφικού μνημείου είναι πραγματικά συγκλονιστικά... Πρόκειται για έναν αρχαίο τάφο 498 μέτρων ο οποίος παραπέμπει σε δημιούργημα που θα κατασκευαζόταν μόνο για βασιλιά. Ο τάφος, έχει επενδυθεί εξωτερικά με άριστης ποιότητας μάρμαρο, έχει πυραμιδωτό σχήμα, ενώ στην κορυφή του φαίνεται πως είχε τοποθετηθεί ένα λιοντάρι, το οποίο είναι και το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου.
Αν και είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα καθώς δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής η είσοδος του ταφικού συγκροτήματος, εντούτοις υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για την τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή της γυναίκας του Ρωξάνης με τον γιο του. Η περίμετρος του τάφου (σχεδόν μισό χιλιόμετρο!) τον κάνει να είναι σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από τον τάφο του Βασιλιά Φιλίππου στη Βεργίνα... Εξωτερικά έχει επενδυθεί με μάρμαρο αρίστης ποιότητας, λαξευμένο με τέτοιο τρόπο που ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος, τόσο η αρμονία όσο και η τελειότητα της εργασίας, στη δε κορυφή του, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, ήταν τοποθετημένο ο γνωστός σε όλους μας «Λέων της Αμφίπολης», χαρακτηριστικό σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου, ο οποίος είχε ανευρεθεί από Έλληνες στρατιώτες το 1912 και οι Άγγλοι είχαν αποπειραθεί να τον μεταφέρουν στην Αγγλία το 1916.
Εδώ όμως τελειώνουν τα ευχάριστα συναισθήματα, που συνοδεύουν μία τέτοια ανακάλυψη για κάθε Έλληνα και όχι μόνον, δεδομένης και της πανανθρώπινης διάστασης της συγκεκριμένης ιστορικής προσωπικότητας... Γιατί το υπουργείο Πολιτισμού, μπροστά σε μία τέτοια ανακάλυψη όχι μόνο προκλητικά αδιαφορεί, αλλά χρηματοδοτεί την εξέλιξη των εργασιών με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει ανακαλυφθεί καν η είσοδος για το ταφικό αυτό συγκρότημα... Υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει ότι αν σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, οι αρχαιολόγοι βρίσκονταν μπροστά σε μία τέτοια σημαντική ανακάλυψη, οι κυβερνητικοί αρμόδιοι θα έκαναν το παν για να φέρουν στο φως τα όποια ευρήματα; Πόσο μάλλον εάν επιθανολογείτο ότι αυτό είναι το μέρος, που έχει ταφεί ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος, και όχι μόνο η Ρωξάνη όπως πιστευόταν αρχικά…


Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο.




   
 


 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου