Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!



Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΞΙΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΤΡΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ..!


Μία έρευνα του Φεβρουαρίου του 1998 έδειξε στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδας, Λουτρακίου, Νιγρίτας, Σουρωτής κλπ. υψηλή συγκέντρωση ραδονίου (φυσικό ραδιενεργό στοιχείο που αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος, των ως άνω τουλάχιστον περιοχών, ουρανίου) και συγκεκριμένα εκπομπή 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο, με όριο επιφυλακής τα 150 (!). Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο (!).
O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, μετά από πολυετή έρευνά του υποστηρίζει ότι η Ελλάδα διαθέτει τεράστιο ορυκτό πλούτο και συγκεκριμένα:
Λιγνίτη: Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.
Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.
Βωξίτη. Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών κλπ.
Μαγγάνιο. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.
Νικέλιο. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της.
Σμηκτίτες. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.
Μαγνήσιο. Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
Χρωμίτη. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.
Ουράνιο. Τα μεγαλύτερα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη.
Υδρογονάνθρακες (φυσικό αέριο - πετρέλαιο). Υπάρχουν άφθονοι υδρογονάνθρακες κυρίως στο Αιγαίο (με τον τον καθηγητή Α. Φώσκολο να υποστηρίζει ότι εκτιμώνται στα 55 τρις!).
Το κυρίως όμως οικονομικό αντικείμενο των θηρευτών της Ελλάδας φαίνεται ότι είναι τα υπερσπάνια πολύτιμα μέταλλα που διαθέτει (όσμιο και κόκκινος υδράργυρος), που αν κρίνει κάποιος από την μεγάλη τους αξία (άκρως απαραίτητα για τις πυρηνικές αντιδράσεις) και την σπανιότητά τους, αντιλαβανόμαστε όλοι τον πλούτο που έχουμε στα χέρια μας και κινδυνεύουμε να τον χάσουμε κυριολεκτικά για ένα ..."κομμάτι ψωμί"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου