Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΕΣ!



ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΟΣΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ, ΛΟΓΩ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ!


Από το 2009 που άρχισε η κρίση και μέχρι σήμερα που εφαρμόζονται τα σκληρά μέτρα λιτότητας φαίνεται ότι έχουμε μία μεγάλη μείωση, όπως είναι φυσικό, του ΑΕΠ και συνεπακόλουθα του ΑΕΕ (ακαθ. εθνικό εισόδημα), σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά και σε σχέση με το 2009 έχουν χαθεί 114.001.215.000 €, από την αγορά ως το 2013. Ο φόρος που θα είχε εισπράξει η χώρα από αυτά και το ποσό, έτσι, που θα είχε ανατροφοδοτήσει την αγορά θα ήταν 39.900.425.250 €  (δείτε το πίνακα παρακάτω).


Αυτά ακριβώς τα 39,9 δίς ευρώ που έχουν χαθεί από την Ελληνική οικονομία, αντιστοιχούν στα πρόσθετα μέτρα που έχουν παρθεί τα δύο τελευταία χρόνια στη μείωση των μισθών, των συντάξεων, του ΕΚΑΣ και των διαφόρων επιδομάτων, στην αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο, καθώς και σε πολλές κοινωνικές περικοπές που επιβλήθηκαν στον Έλληνα πολίτη.
Δηλαδή όσα εξοικονομήθηκαν με τις αιματηρές θυσίες του Ελληνικού λαού, άλλα τόσα χάθηκαν, λόγω των θυσιών! Με λίγα λόγια ..."μία τρύπα στο νερό"! Ή διαφορετικά, κάποιοι "παίζουν" πολύ άσχημα παιχνίδια μαζί μας...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου