Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...



Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ... ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ Η ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΕΣ...


Θυμίζει τόσο πολύ Ελλάδα και ας είναι το γράμμα προς τους κυβερνώντες, μιάς ανήλικης απο το Πουνγκέστι της Ρουμανίας:
"Κύριοι προδότες της Χώρας! Τί μας κάνατε; Μας εξωθήσατε στα άκρα.Τα καταφέρνετε καθημερινά να μας κάνετε να χάνουμε την υπομονή μας. Κάθε μέρα μας κοροϊδεύετε και μας μεταχειρίζεστε σαν μαριονέτες. Αλλά δεν σκέφτεστε ότι άν δεν είμαστε εμείς “οι ηλίθιοι της Ρουμανίας”, εσείς που τώρα κυβερνάτε δεν θα είσαστε οι επικεφαλείς της εξουσίας και δεν θα μπορούσατε πιά να κλέβετε την χώρα. Ξεπουλήσατε κομμάτι – κομμάτι αυτήν την υπέροχη χώρα, μας κλέψατε και τη τελευταία δεκάρα, κοροϊδέψατε και εξαπατήσατε κάθε Ρουμάνο πολίτη. Μας πουλήσατε στους Ρώσσους, στους Κινέζους και τώρα για ένα σακί δολάρια μας πουλήσατε στους Αμερικάνους. Ξεπουλήσατε ολόκληρη την Ρουμανία! Μόνο η περιφρόνησή μας σας αξίζει!
Στο Πουνγκέστι, ένα χωριό με φτωχούς αλλά καλόκαρδους και εργατικούς ανθρώπους, φέρατε μιά ξένη εταιρία να μας καταδικάσει σε θάνατο. Τί  σας κάναμε, τί κακό κάναμε για να μας τιμωρήσετε τόσο απάνθρωπα; Απο το να μας κλέψετε το ΝΕΡΟ, τον ΑΕΡΑ και την ΦΥΣΗ μας, καλύτερα να μας αφήνατε όπως είμαστε …φτωχούς αλλά υγιείς… Όπως και νά 'χει τα λεφτά των ξένων δεν θα βοηθήσουν καθόλου τους απλούς ανθρώπους σαν και μάς, δεν θα γίνουμε πλουσιότεροι, αντιθέτως είναι οι τσέπες σας που θα γεμίσουν και εμείς θα καταδικαστούμε σε θάνατο. Εσείς οι “έξυπνοι” (πονηροί) Ρουμάνοι, λέτε για μας τους απλούς ανθρώπους ότι είμαστε κουτοί και μεθύστακες, αλλά εσείς δεν προσπαθήστε ποτέ στην ζωή σας να νιώσετε πώς είναι το να δουλεύεις  μές τον καύσωνα στα χωράφια με την αξίνα, με ζεστό νερό και ξερό ψωμί!
Σας ζητάμε, κύριοι κυβερνώντες, ν’ αφήσετε τα έδρανα του κοινοβουλίου, όπου κοιμάστε καθημερινά. Σας ζητάμε κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Βίκτωρα Πόντα, να βγάλετε το κουστούμι και την γραβάτα, ν’αφήσετε την θέση του Πρωθυπουργού στο Βουκουρέστι και για κανα δυό μέρες να έρθετε εδω κάτω να δουλέψετε με την αξίνα στα χωράφια μαζί με τους χωριάτες, να βγάλετε κάλους στα χέρια …και θα δούμε τότε άν θά ’χετε όρεξη να κακολογήσετε τους χωριάτες!
Παρόλα αυτά, εμείς οι “μεθύστακες” απ’το Πουνγκέστι, σας ευχαριστούμε για το “καλό” που μας κάνατε απο τις 14/10/2013 μέχρι σήμερα και θέλουμε να πούμε ότι, ό,τι και να γίνει, εμείς, η Αντίσταση του Πουνγκέστι, δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι η Σεβρόν να πάρει τα μηχανήματά της μακριά απο την γή μας! Θα δώσουμε την μάχη για όσο χρειαστεί και τίποτα και κανένας δεν θα μας σταματήσει!"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου