Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ο Χ. ΞΗΡΟΣ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΥΜΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!




Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ) ΤΟΥ Χ. ΞΗΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.


Στα ελληνοαλβανικά σύνορα βρέθηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το αυτοκίνητο της αδελφής του Χριστόδουλου Ξηρού, γεγονός που κατά την ΕΛ.ΑΣ σημαίνει ότι ο διάσημος φυγάς δεν βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα. Έτσι όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο κορυφαίος ηγέτης της 17Ν, κατά τις προηγούμενες επτά άδειες που είχε πάρει από τις φυλακές προετοίμασε μεθοδικά την εξαφάνισή του και την έξοδό του εκτός Ελλάδος.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός φαίνεται, όμως, ότι δεν είναι ο μόνος από τους πρώην έγκλειστους επικίνδυνους τρομοκράτες, που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή ελεύθερος, αλλά τουναντίον η πλειοψηφία των συλληφθέντων για τρομοκρατία... Συγκεκριμένα η Ελληνική Αστυνομία έχει συλλάβει την τελευταία τετραετία περισσότερα από 50 άτομα που σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες, ωστόσο όπως φαίνεται, ούτε οι μισοί δεν βρίσκονται στη φυλακή σήμερα. Οι 29 από αυτούς βρίσκονται εκτός φυλακής, είτε επειδή απαλλάχθηκαν των κατηγοριών (με βουλεύματα), είτε επειδή αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους. Παράλληλα από τον Ιούνιο του 2012 και μέχρι σήμερα καταζητούνται οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, ενώ κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος 11 χρόνια μετά τον εγκλεισμό του και ο Χριστόδουλος Ξηρός αφού απέδρασε κατά την διάρκεια άδειας που του είχε χορηγηθεί. Συγκεκριμένα για τον Επαναστατικό Αγώνα, από τους επτά, που είχαν καταδικαστεί, στη φυλακή βρίσκεται μόνο ο Κώστας Γουρνάς. Από τους υπολοίπους, οι Μαζιώτης και Ρούπα, που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 50 ετών, διαφεύγουν μετά την απελευθέρωσή τους (παρέλευση 18μήνου), ενώ οι Χριστόφορος Κορτέσης και Ευάγγελος Σταθόπουλος καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης επτά ετών, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι. Όσον αφορά την Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, από τους 35 οι οποίοι είχαν συλληφθεί, μόλις οι 22 κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, αρκετοί απαλλάχθηκαν των κατηγοριών και δεν παραπέμφθηκαν σε δίκη, ενώ ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Παναγιώτη Μασούρα, που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και αποφυλακίστηκε τη 19η Μαρτίου 2011 με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται κάθε 1η και 16η κάθε μήνα στο Α.Τ. Περιστερίου. Αντίστοιχα, ο Κώστας Σακκάς αποφυλακίστηκε την 11η Ιουλίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετείου Αθηνών ύστερα από απεργία πείνας που πραγματοποίησε διάρκειας 38 ημερών.
Απορίας άξιον είναι, όμως, γιατί οι ιθύνοντες απασχολούν τόσο ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, με τεράστιο κόστος, αφού πρόκειται μια ημέρα να τους αφήσουν ελεύθερους, αυτούς που επιβουλεύονται την Ελληνική κοινωνία... Κι' αυτό προφανώς είναι ένα ακόμη "σημείο των καιρών" της σημερινής απαξιωμένης Ελλάδας... Διάτρητα συστήματα, αναξιόπιστοι πολιτικοί, κουρέλι κράτος που ούτε να αυτοπροστατεύεται δεν ξέρει...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου