Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ! ΠΗΡΑΝ ΜΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ... ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ!



ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΩΤΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΗΔΗ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΝΑ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ... ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ..!


 Σε πρηγούμενη ανάρτησή μου, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων από την νέα κυβέρνηση, είχα διατυπώσει την εξής άποψη: "Επειδή τυχαίνει να έχω βιώσει έντονα την φαυλότητα και την σήψη του κράτους και μέρους της κοινωνίας μας, στον χώρο δουλειάς μου και έτσι μπορώ να αιτιολογήσω, ξεκινώντας από το μικρό και πηγαίνοντας στο μεγάλο, πώς η χώρα μας έφθασε στο χείλος της καταστροφής και έχοντας υπ' όψιν ότι σαν και μένα ίσως η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, άλλος πολύ και άλλος λίγο, έχει ανάλογες εμπειρίες, θεωρώ άμεσης προτεραιότητας την κάθαρση και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, για να μπορέσουμε να κάνουμε μιά νέα αρχή και να χαράξουμε μία νέα προοπτική."
Αφορμή για την κατάθεση εκ μέρους μου αυτής της άποψης, ήσαν τα όσα πρόσφατα είχαν έλθει στο φως της δημοσιότητας και αφορούσαν μία έρευνα που είχα φέρει εις πέρας, όπως αποτυπώνονται στο πόρισμα μιάς ΕΔΕ, που αφορά το Παναρκαδικό  Νοσοκομείο Τρίπολης. Αυτό το πόρισμα της ΕΔΕ, που έχει συνταχθεί από εμένα, έχει κατατεθεί τον Ιούνιο του 2011 και έχει διαβιβασθεί σε όλα τα αρμόδια όργανα της πολιτείας (εισαγγελέα, ΣΕΥΠ, κλπ.). Είναι προϊόν μακράς, κοπιαστικής και εμπεριστατωμένης έρευνας, που κράτησε περίπου ενάμισυ χρόνο και αναδεικνύει την μεγάλη παθογένεια στον χώρο των νοσοκομείων, που το λιμαίνεται ένα τεράστιο κύκλωμα μαύρης παραοικονομίας (πιθανότατα πανελλαδικής εμβέλειας) και το οποίο ίσως αποτελεί ένα από τα κυριότερα αίτια της σημερινής κατάντιας μας. Μέσα από αυτήν, εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα (συνοδεύεται από εκατοντάδες αποδεικτικά στοιχεία-έγγραφα), περιγράφεται ίσως ...ο μισός ποινικός κώδικας! Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, τόσο δοιηκητικά, όσο και δικαστικά..! Αυτό δείχνει ότι οι ρίζες του κακού είναι βαθειές στη χώρα μας και ότι η διαφθορά και η σήψη έχουν διαβρώσει καίριους τομείς του δημοσίου βίου μας. Επ' ευκαιρία της δημοσιοποίησής της από το "Hot Doc", αλλά και άλλα μέσα επικοινωνίας, εύχομαι να έχει έρθει η ώρα, που ο μεγάλος, μοναχικός και άνισος αγώνας που έδωσα, εναντιωνόμενος μάλιστα σε τεράστια και αμαρτωλά συμφέροντα, κάποτε να δικαιωθεί και κυρίως να αποκατασταθεί το δίκαιο και η τάξη σε εμάς τους Έλληνες πολίτες, που βιώσαμε με τον χειρότερο τρόπο τις συνέπειες της δράσης εγκληματικών συμμοριών του κρατικού μηχανισμού και όχι μόνον. Επίσης να μετριάσει λίγο την μεγάλη απογοήτευση που νοιώθω, όντας ιδεολόγος λειτουργός του ΕΣΥ επί πολλά χρόνια και έχοντας αφιερώσει σε αυτό ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, με το να ανακαλύψω και να αποκαλύψω, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ότι πιό δυσώδες και σάπιο θα μπορούσα να φαντασθώ στον χώρο που υπηρέτησα...
Και να που κάτι ελπιδοφόρο άρχισε να διαφαίνεται... Σε σημερινό δημοσίευμα της "Ημερησίας" αναφέρεται ότι "ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία κατ΄ εξακολούθηση από κοινού τελεσθείσα με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, σε βάρος έξι γιατρών και οκτώ υπαλλήλων δημοσίου νοσοκομείου." Επίσης ότι "σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, η ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσιο ανέρχεται στα 3.200.000 ευρώ και συνίσταται στην προμήθεια ιατρικού υλικού και ειδικότερα αιμοστατικού υλικού χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες και ότι η προμήθεια των υλικών αυτών έγινε με απευθείας ανάθεση χωρίς σύμβαση με τις εταιρείες, ενώ η απιστία αφορά στα έτη 2007-2008-2009".
"Κάλλιο αργά παρά ποτέ"..! Να σημειωθεί ότι το ίδιο ακριβώς κύκλωμα παρανομίας, με τα ίδια και άλλα πανάκριβα παρόμοια υλικά, είχα αποκαλύψει και εγώ, με την επισήμανση ότι πιθανόν επρόκειτο περί κυκλώματος πανελλαδικής εμβέλειας, γεγονός για το οποίο η τωρινή δίωξη με δικαιώνει...

                                                                                               (Δρ Ιωάννης Δαύρος)

Δείτε παρακάτω τα δημοσιεύματα και αποσπάσματα του πορίσματος της ΕΔΕ με τις επίμαχες καταγγελίες, που αφορούν παρόμοια υλικά, όπως δημοσιεύθηκαν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου