Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.



Ο κ. Α. ΚΑΛΑΓΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ, ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ".


Εξαίρετος Έλληνας, λαμπρός και καταξιωμένος επιστήμων, μοναδικής ποιότητας άνθρωπος είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τον κ. Αυξέντιο Καλαγκό διακεκριμένο παιδοκαρδιοχειρουργό, που είναι τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης και υπήρξε μαθητής διασήμων καρδιοχειρουργών, όπως του Αλέν Καρπεντιέ και του Μαγκντί Γιακούμπ, με τον οποίο στη συνέχεια και συνεργάστηκε στενά. Ο κ. Καλαγκός είναι ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (1998) και ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Καλαγκού» (2002). Το πιό σπουδαίο όμως είναι ότι ο Έλληνας γιατρός από την Πόλη, διακρίνεται για την πλούσια φιλανθρωπική του δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού τα τελευταία δέκα χρόνια έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς πάνω από 14.000 παιδιά και το όνομά του έχει συνδεθεί με την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσιών υγείας σε πλήθος καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία, στην Μποτσουάνα, στο Αζεμπαϊτζάν, το Καμερούν, τη Ρουάντα και τη Ζάμπια. 
Ο άξιος αυτός Έλλην έχει μία ιδιαίτερα σημαντική δράση, τόσο ως επιστήμων, με κορυφαίο το γεγονός ότι είναι κάτοχος της πατέντας «Kalangos Ring», ένα πρωτοποριακό «δαχτυλίδι» που τοποθετείται στην παιδική καρδιά για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας και χρησιμοποιείται παγκόσμια στην καρδιοχειρουργική των παιδιών, όσο και ως φιλάνθρωπος, αφού είναι δημιουργός του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Coeurs pour tous» (Καρδιές για όλους) και χειρουργεί με την ομάδα του στις πιο αντίξοες συνθήκες σε χώρες του Τρίτου Κόσμου αλλά και σε άλλες όπως είναι η Γεωργία και η Σερβία εκπαιδεύοντας τατόχρονα γιατρούς αυτών των χωρών. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καλαγκός επισκέπτεται τη χώρα μας κάθε μήνα και στο Θεραπευτήριο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ διενεργεί αφιλοκερδώς καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες.
Τον έχουν χαρακτηρίσει όχι άδικα σύγχρονο ιεραπόστολο της Ιατρικής. Δεν τον ενδιαφέρουν, ούτε οι τίτλοι, ούτε τα αξιώματα. Μαθητής του Αλέν Καρπεντιέ και του Μαγκτνί Γιακούμπ, με τον οποίο στη συνέχεια συνεργάστηκε στενά, ο Αυξέντιος Καλανγκός κατέχει διευθυντική θέση στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης. Τι σημασία έχουν όμως όλα αυτά, μπροστά στις 9.000 επεμβάσεις που έχει κάνει την τελευταία δεκαετία σε άπορα παιδιά; Το 1998 ο Αυξέντιος Καλανγκός ίδρυσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Coeurs pour tous» (Καρδιές για όλους) και από τότε πλαισιωμένος από μια ομάδα χειρουργών με κοινά ιδανικά, προσφέρει ανεκτίμητες ιατρικές υπηρεσίες στους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη του ανά τον κόσμο. Αποφοίτησε το 1984 σε ηλικία 23 ετών από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης, ειδικεύτηκε στη χειρουργική στο Λονδίνο και στη συνέχεια αφιέρωσε πέντε επιπλέον χρόνια σπουδών προκειμένου να αφοσιωθεί στην καρδιοχειρουργική παιδιών και νεογνών στο Παρίσι και στις ΗΠΑ, για να γίνει τελικά τακτικός καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης στα 40 του. Αγαπά τη μυρωδιά της κανέλας, έχει πάντα ένα μπουκαλάκι στο γραφείο του. Ο ίδιος δηλώνει ότι τον αναζωογονεί, παράλληλα όμως του θυμίζει και τον τόπο καταγωγής του την Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας του ήταν παθολόγος αρχίατρος του παιδικού νοσοκομείου Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη. Ο Αυξέντιος Καλανγκός, ακολούθησε κατά γράμμα τα λόγια του, «να μην έχει ως σκοπό τη ζωή του τα χρήματα αλλά το έργο. Ένας δρόμος στην Κωνσταντινούπολη έχει πάρει το όνομα του πατέρα του, ο οποίος πέθανε το 2004, έχοντας συμπληρώσει 65 συναπτά έτη προσφοράς προς τους ασθενείς. Ενας άνθρωπος, για τον οποίο οι Τούρκοι λένε ακόμη και σήμερα, πως «μπορούσε να γιατρεύει κάθε ασθένεια». - See more at: http://www.ellines.com/famous-greeks/763-ta-chrusa-cheria-tis-paidikis-kardiocheirourgikis/#sthash.WnqHkctw.dpuf

Διαβάστε περισσότερα: http://www.ellines.com/famous-greeks/763-ta-chrusa-cheria-tis-paidikis-kardiocheirourgikis/
Copyright © Ellines.com


Ακούστε παρακάτω (κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο) τον κ. Καλαγκό να μιλάει στους "ellines.com".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Δείτε παρακάτω ένα ενδιαφέρον βίντεο-πορτραίτο του κ. Καλαγκού από την εκπομπή της ΕΤ1 "Ωραίοι ως Έλληνες" (κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο).

ΚΑΛΑΓΚΟΣ-"ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου