Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΔΙΑΣΩΣΗΣ" ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ!

imf 


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΔΙΑΣΩΣΗΣ" ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ.


Μία συνταρακτική αποκάλυψη γίνεται σήμερα από τη Wall Street Journal, που φέρνει στην επιφάνεια απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ, που δείχνουν τι πραγματικά έγινε κατά την διάρκεια συζήτησης για το πρόγραμμα "διάσωσης" της Ελλάδας. Μέσα από αυτά τα έγγραφα αποκαλύπτεται, πως τουλάχιστον το 1/3 των μελών αντέδρασε έντονα στο διαφαινόμενο "έγκλημα" κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ευθέως ότι κάτι τέτοιο θα κατάστρεφε την χώρα! Γεγονός, άλλωστε, που επιβεβαιώνει την συνομιλία Στρως Καν – Παπανδρέου, όπου ο πρώτος φέρεται να τον προειδοποίησε πως "εάν εφαρμόσεις ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα καταστρέψεις το Έθνος σου"!
«Το θέμα θα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών από όλο τον κόσμο στη σύνοδο του ΔΝΤ αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον» αναφέρει το δημοσίευμα της WSJ. Η εφημερίδα επίσης κάνει λόγο για έγγραφα που είχαν χαρακτηριστεί «μυστικά» ή «άκρως απόρρητα». Εκεί αναφέρεται ότι σχεδόν το ένα τρίτο των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 40 μη ευρωπαϊκές χώρες, είχαν εγείρει ενστάσεις στο ελληνικό πακέτο. «Πολλοί αντέδρασαν επειδή όλο το βάρος της επώδυνης προσαρμογής τοποθετήθηκε στους Έλληνες χωρίς να ζητά τίποτα από τους Ευρωπαίους πιστωτές. Αρκετοί υπέδειξαν ότι το πρόγραμμα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει εάν οι πιστωτές της Ελλάδας δεν μείωναν με κάποιο τρόπο το υπερβολικό βάρος χρέους της καταπονημένης χώρας» αναφέρει το δημοσίευμα.
«Το πρόγραμμα θα μπορούσε να αποδειχτεί κακοσχεδιασμένο και μη βιώσιμο ή απλά να γίνει πακέτο διάσωσης των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, κυρίως των ευρωπαϊκών τραπεζών» φέρεται ότι είχε προειδοποιήσει ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα. «Η εναλλακτική λύση μιας εκούσιας αναδιάρθρωσης του χρέους θα έπρεπε να είχε τεθεί στο τραπέζι» είχε δηλώσει ο εκτελεστικός διευθυντής της Αργεντινής στο ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι το Ταμείο διακινδύνευε απλώς «να αναβάλει και ίσως να επιδεινώσει το αναπόφευκτο - μία χρεοκοπία της Ελλάδας». Αλλά και οι εκπρόσωποι του Καναδά, της Ρωσίας, της Αυστραλίας ακόμη και της Ελβετίας φαίνεται μέσα από τα έγγραφα ότι είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, καθώς το πρόγραμμα έριχνε όλο το βάρος της προσαρμογής στους Ελληνες, ενώ δεν ζητούσε τίποτε από τους Ευρωπαίους πιστωτές. Μάλιστα, όπως αποδεικνύουν τα πρακτικά, οι Ευρωπαίοι εκπρόσωποι είχαν ξαφνιαστεί από τη στάση της Ελβετίας, καθώς ο εκπρόσωπος της χώρας είχε πολύ σωστά αναρωτηθεί «γιατί δεν είχε ληφθεί υπόψη η αναδιάρθρωση του χρέους και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο πακέτο διάσωσης». Το σενάριο αυτό δεν είχε φυσικά συμπεριληφθεί γιατί, όπως επισημαίνει η «Wall Street Journal», «το μεγαλύτερο μέρος του χρέους βρισκόταν στα χέρια των ήδη εύθραυστων τραπεζών της Γερμανίας και της Γαλλίας, κι αυτό ήταν κάτι που προβλημάτιζε τα ευρωπαϊκά κράτη. Αλλά και οι τράπεζες των ΗΠΑ ήταν εκείνη την περίοδο εκτεθειμένες κατά ένα τρισ. δολάρια στις ευρωπαϊκές τράπεζες». «Η ελληνική διάσωση δεν ήταν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη», ήταν το χαρακτηριστικό επιστέγασμα, από όσα ανέφερε ένας αξιωματούχος, που συμμετείχε στη συνάντηση του 2010.
Η «Wall Street Journal» αναφέρεται ακόμη στην παραδοχή του ΔΝΤ, τον περασμένο Ιούνιο, για τις «αξιοσημείωτες αποτυχίες» του πρώτου δανειακού πακέτου της Ελλάδας. Επισημαίνει όμως ότι κάποιοι από τους εκπροσώπους, όπως αποδεικνύεται, είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους τρία χρόνια νωρίτερα. «Οι αμφισβητίες είχαν τελικά δίκιο. Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους της και χρειάστηκε και δεύτερο πακέτο το 2012. Οι εναπομείναντες ιδιώτες πιστωτές υπέστησαν “κούρεμα”, ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία. Το χρέος φούσκωσε από τότε, καθώς η οικονομία κατέρρεε, οδηγώντας τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν τώρα την προοπτική ενός τρίτου πακέτου, ενώ μπορεί να διαγραφεί ένα μέρος του χρέους» καταλήγει η εφημερίδα.


Aκούστε στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί τον καθηγητή κ. Κασιμάτη να επιβεβαιώνει το δημοσίευμα.

Συνέντευξη Κασιμάτη στον 9.84



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου