ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ; ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ, ΣΑΝ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...
Από καιρό η Ελλάδα έχει μπει στο στόχαστρο και παραμένει ακόμη στο "κάδρο" του παγκοσμίου ενδιαφέροντος... Αυτό φυσικά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε από το μέγεθός της, ούτε από το μέγεθος του χρέους της, σε σχέση με άλλες χώρες των οποίων αυτά τα μεγέθη είναι πολύ μεγαλύτερα. Άλλωστε το χρέος μπορεί να μην είναι αίτιο, όπως παρουσιάζεται, αλλά αποτέλεσμα και μέρος του όλου σχεδίου γιά το τελικό ζητούμενο. Ταυτόχρονα έχει βυθισθεί σε μία πολύπλευρη κρίση, σπρωγμένη κυρίως από δυνάμεις έξω από αυτήν... Προσπαθούν να μας πείσουν ότι γιά όλα αυτά ευθύνονται οι πολιτικοί μας (κατά ένα μέρος ευθύνονται και αυτοί, εάν βέβαια δεν είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου), ή φταίει ο λαός της που δεν δουλεύει όσο θα έπρεπε κλπ. Αν θέλουμε ν' αντικρύσουμε κατά πρόσωπο την αλήθεια, πρέπει να παραδεχθούμε, ότι γιά να συμβαίνουν όλα αυτά, κάτι πολύ σπουδαίο πρέπει να διακυβεύεται... Κάτι το οποίο δεν πρέπει να είναι μόνο ένα από όλα αυτά, που είναι λίγο-πολύ γνωστά, όπως ότι είμαστε "μεγάλο όνομα", το καλύτερο "οικόπεδο" στο πλανήτη κλπ., αλλά και κάτι πολύ υπέρτερο και σημαντικό γιά το "παγκόσμιο σύστημα" και ότι αυτό μπορεί να σημαίνει... Και κάτι τέτοιο μόνο ένας πολύ μεγάλος πλούτος θα μπορούσε να δικαιολογήσει... Υπάρχει όμως πράγματι ένας τέτοιος πλούτος; Θα προσπαθήσουμε παρακάτω να παραθέσουμε κάποια δεδομένα, που εν πολλοίς παραμένουν άγνωστα (σκοπίμως;) και να δούμε, όσο είναι δυνατόν, την αλήθεια κατά πρόσωπο.
Ηδη, από το 1998 έχουν δημοσιοποιηθεί διάφορες έρευνες που δείχνουν πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις ραδονίου (περίπου 10.000 μπεκερέλ ανά
τετραγωνικό μέτρο, με όριο επιφυλακής τα 150!) στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στις περιοχές Θεσπρωτίας, Σερρών,
Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδας, Κορινθίας κλπ. Το ραδόνιο, όπως είναι γνωστό,
αποτελεί ισχυρή ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος, τουλάχιστον των παραπάνω
περιοχών, του πολυτίμου, γιά όλες τις εφαρμογές της πυρηνικής ενέργειας με ότι αυτό συνεπάγεται, ουρανίου. Μία μάλιστα απόρρητη έρευνα εμφανίζει την περιοχή του νομού Καβάλας να έχει ένα
από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου διεθνώς... Και στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επικεντρώνεται, ήδη, το
έντονο ενδιαφέρον ξένου επενδυτή, για την εξόρυξη των ευρισκόμενων εκεί τεράστιων
κοιτασμάτων χρυσού (μήπως με διπλό σκοπό;) ...Άλλωστε, ως γνωστόν, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η
εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold (George Soros!), η
οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!
Μία απόρρητη έκθεση, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα "Επενδυτής" στις 23/2/96, αναφέρει τα αποτελέσματα των μετρήσεων του
ΙΓΜΕ και ένα ποσό της τάξεως των
100 τρισεκατομμυρίων δραχμών, ως εκτίμηση γιά την αξία των κοιτασμάτων ουρανίου
και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της
έρευνας αυτής υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και
κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου, που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με
συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο,
λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην
κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.
Μία πολύ χαρακτηριστική και σφαιρική εικόνα του πολύ μεγάλου ορυκτού πλούτου της Ελλάδας έδωσε ο κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής Αθηνών και πρόεδρος του τμήματος
χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, που πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα "Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα", η οποία βασιζόταν στα
αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν αυτό που ανέφερε, το ότι, δηλαδή,
σε όλα τα σημεία, η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας
αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940, που τυχαία είχε φτάσει στα
χέρια του... Μάλιστα ο καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην
έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία, αφού διαθέτει
όχι μόνον όλες τις απαραίτητες πρώτες ύλες σε μεγάλη αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι μοναδική (!)
παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα η Ελλάδα διαθέτει:
- Λιγνίτη: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.
- Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, μετάλλου με χιλιάδες εφαρμογές.
- Βωξίτη: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και άλλων.
- Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.
- Νικέλιο: Στρατηγικό ορυκτό, που συμβαίνει η Ελλάδα να είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σε σημαντικά κοιτάσματα στο υπέδαφός της. Υπάρχει ήδη ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλύτερου στην Ευρωπαϊκή Ένωση,αλλά εξάγεται στο εξωτερικό η ποσότητα που εξορύσσεται.
- Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.
- Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
- Χρωμίτη: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.
- Ουράνιο: Όπως αναφέραμε ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί κυρίως στη Μακεδονία και στη Θράκη. Χαρακτηριστικό είναι το τεύχος της 28/4/1999 της εφημερίδας "Αθηναϊκή", που είχε ως τίτλο "Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα" και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα.
- Πετρέλαιο: Είναι γνωστό πλέον, από πολλές πηγές, ότι υπάρχει άφθονο κυρίως στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, με αξία, που μαζί με το φυσικό αέριο, σύμφωνα με αναφορές, μετά τις τελευταίες έρευνες της Νορβηγικής εταιρείας, του καθηγητή Α. Φώσκολου, ειδικού επί των εξορύξεων και συμβούλου του Καναδά, ανέρχεται (αν υπολογισθούν και τα μη συμβατικά κοιτάσματα που προέκυψαν) στα 55 τρις ευρώ!
- Υπερσπάνια πολύτιμα μέταλλα: Το αποκορύφωμα του πλούτου, που φαίνεται να είναι το κρυφό μεγάλο χαρτί της Ελλάδας, αφού συγκλίνουσες πληροφορίες φέρουν την Ελλάδα να έχει κοιτάσματα οσμίου, κόκκινου υδραργύρου κλπ., που αποτελoύν μεγάλο προνόμιο, αφού είναι πανάκριβα υλικά και άκρως απαραίτητα γιά τη σημερινή εποχή (όπως τις πυρηνικές αντιδράσεις).
Δείτε παρακάτω τα βίντεο, σχετικά με τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου της Ελλάδας (κάνοντας "κλικ" στους συνδέσμους).
Wikileaks για πετρέλαια στην Ελλάδα.
Μικρή ανασκόπηση για τα πετρέλαια.
Ορυκτός πλούτος Ελλάδας (Κ. Καραμανλής-1975)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου