Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ.



ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ; ΟΙ ΑΙΤΙΟΙ, ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.


H Ελλάδα “χρωστάει” πολλά στη Goldman Sachs αλλά και στον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη που κατόρθωσε να βάλει μια χώρα χωρίς ανταγωνιστικότητα στο ευρώ με τη βοήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η αποία κατά σύμπτωση είχε κάνει εκμοντερνισμό στον υπάρχοντα νόμο που αφορούσε τη συναλλαγή Ελλάδας-Goldman Sachs με ένα νέο νόμο τον CFMA (Commodity Futures Modernization Act, Δεκ. 2000), που να επιτρέπει αυτή η συναλλαγή να γίνει με την βοήθεια ενός Credit Default Swap (CDS). Τα CDS έγιναν γνωστά στις αγορές κατά σύμπτωση μετά την εισαγωγή του νόμου CFMA το 2000, ο οποίος με τις αλλαγές που επέφερε τούς έδινε πολλές περισσότερες οδούς για κέρδος. Aπό τότε ξεκίνησε η υπερχρέωση της χώρας που θα οδηγήσει στην απεμπώληση του ορυκτού της πλούτου - και όχι μόνον - σε χαμηλές τιμές.
Τη γραμμή της εγκατάλειψης της ανάπτυξης που χάραξε πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με εκείνα τα αστεία περί “τουριστικής” βιομηχανίας και ευρωπαικής ιδέας, ακολούθησαν και άλλοι “μεγάλοι” πολιτικοί άνδρες μέχρι που η χώρα έφτασε στη τελική ευθεία προς τη χρεοκοπία της, πρός την οποία την έσπρωξε πρώτος ο Κωνσταντίνος Σημίτης γνωστός από τη δημιουργία της φούσκας του ΧΑΑ, ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεότερος γνωστός από το σκάνδαλο στο Βατοπέδι και ολοκλήρωσε ο περίφημος ΓΑΠ, την εποχή που κατά σύμμπτωση αρχηγός της ΝΔ ήταν ο πρώην συμμαθητής του και φιλομνημονιακός Αντώνης Σαμαράς. Ο Νοέμβρης του 2009 ήταν η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει η χώρα από τη κατάσταση σήψης στην οποία ευρισκόταν, στη κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η Γερμανία σε όλο αυτό το “έργο” συμμετείχε απομυζώντας κέρδη από τις εξαγωγές της, ενώ δεν είχε ποτέ καμμία φαντασίωση για ευρωπαική ενοποίηση όπως είχε η φτωχή και αντιπαραγωγική Ελλάδα. Oι ΗΠΑ καλά “κρυμμένες” μέχρι τώρα, είχαν προσχεδιάσει τα τεκτενόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο στην ενεργειακή και γεωπολιτική σκακιέρα, που περιελάμβανε τον έλεγχο των οδών φυσικού αερίου πρός την ΕΕ και κατ’ επέκταση τον έλεγχο της οικονομίας της.
Οι πολιτικοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά τον κ.Σημίτη, φόρτωσαν τη χώρα με επιπλέον δάνεια, νέα CDS κοκ και έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Την περίοδο που πέρασε, η διαπλοκή γιγαντώθηκε, μια διαπλοκή για την οποία όλοι οι πολιτικοί που πέρασαν έχουν ευθύνη και οι οποίοι με τον νόμο περι ευθύνης υπουργών συνεχίζουν να διασώζονται απο την τιμωρία που τους αρμόζει. Οσα χρόνια πέρασαν είναι δύσκολο να θυμηθούμε μια πολιτική απόφαση που να στόχευε στην ανάπτυξη ή ένα πολιτικό που να ήταν συνεπής πρός τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Η έλλειψη δημοκρατίας στην Ελλάδα δεν ενόχλησε ποτέ ούτε ενοχλεί την ΕΕ αφού την συμφέρει.
Η αποπροσανατολισμένη προς τη παραγωγή παιδεία, τα άχρηστα για την οικονομία ΑΕΙ, οι χιλιάδες άχρηστες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων σε αντιπαραγωγικές θέσεις, οι άχρηστοι οργανισμοί και οι ΜΚΟ, τα δήθεν κοινωφελή έργα και οι σχετικές προσλήψεις, προυποθέτουν ένα ελάχιστο παραγωγής, το οποίο δεν υπάρχει. Επιβεβαίωση της πολιτικής της διαπλοκής και της καθοδηγούμενης αυτοκτονίας της χώρας αποτελούν οι πρόσφατες επιλογές υποψηφίων βουλευτών απο μη παραγωγικούς χώρους και η γνωστή "εξαγορά" εκ μέρους της εξουσίας των ΜΜΕ, με νόμους της τελευταίας στιγμής πρίν τις εκλογές, ώστε να παραμείνουν Mέσα Kαθεστωτικής Προπαγάνδας.


Δείτε παρακάτω σχετικά, το ενδιαφέρον βίντεο "Χρεοκρατία".



Δείτε παρακάτω σχετικά, την εκπομπή "Κουτί Πανδώρας"-"Γκόλντμαν Ζακς".



Δείτε παρακάτω σχετικά, το βίντεο "Χρέος-κρίση-ΔΝΤ και ορυκτός πλούτος".

 


Δείτε παρακάτω ένα βίντεο σχετικό με τη "Δανειακή σύμβαση".






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου