Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ..!



Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ-ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ)..!


Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών, του εξαιρετικά πολυτίμου για την εποχή μας στοιχείου ουρανίου. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού, ενώ στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο..! Μία απόρρητη έκθεση άλλωστε, που είχε έρθει στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, ανέφερε για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) και για το ότι η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων εκτιμόταν σε εκατοντάδες τρις δρχ.! Το κείμενο της έρευνας υπογραφόταν από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και έκανε λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Σημειωτέον ότι η έρευνα αυτή αναφερόταν μόνον για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου στον κόσμο! Ας σημειωθεί επίσης ότι η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο..!
Εκτός, όμως των πολυτίμων αυτών μετάλλων η Ελλάδα διαθέτει πολλές από τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, ώστε θα μπορούσε να είχε αναδειχθεί ήδη σε μία πολλή πλούσια και κυρίαρχη βιομηχανική χώρα αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η μοναδική παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και συγκεκριμένα: Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου. Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές. Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού. Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας. Νικέλιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται. Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα. Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης. Χρωμίτης: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.
Φυσικά ένα από τα κυρίαρχα θέματα για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του υπεδάφους μας είναι και αυτό του αερίου-πετρελαίου. Τα αποθέματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι κοινός τόπος ότι αποτελούν ένα τεράστιο κεφάλαιο πλούτου, που σύμφωνα με εκτιμήσεις του Καθηγητή Αντώνη Φώσκολου ξεπερνούν τα 55 τρις δολλάρια! Αλλά δεν φαίνεται ούτε εδώ να εξαντλείται η τεράστια "προίκα" που μας έχει κληροδοτήσει η φύση και ένας πραγματικά αμύθητος πλούτος κρύβεται στο έδαφος της Πατρίδας μας, που ξεπερνάει κάθε φαντασία και ακούει στο όνομα υπερσπάνια πολύτιμα μέταλλα (άκρως απαραίτητα για τις πυρηνικές αντιδράσεις) όπως το όσμιο, ο κόκκινος υδράργυρος κλπ., εκτιμώμενης αξίας πολλών εκατοντάδων τρις ευρώ, αφού για παράδειγμα ένα γραμμάριο οσμίου τιμάται 180.000 δολ. και η ποσότητα που εικάζεται ότι διαθέτουμε ανέρχεται στους 10.000 τόνους!
Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί βρισκόμαστε στο παγκόσμιο στόχαστρο..!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου