Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ Δ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ...



Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ Δ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ..!


«Είναι ευκολότερο να ψάχνω πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν παρά να αντιληφθώ τι συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα. Ξέρετε, κάποιες φορές, μου έρχεται να πέσω κάτω προσπαθώντας να καταλάβω: Είναι δυνατόν το 2015 να βλέπουμε φωτογραφίες από την αρχή του κόσμου και να μην μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού;». Η ανθρώπινη κοινωνία, εξηγεί ο Δημήτρης Νανόπουλος, είναι σαφώς πολυπλοκότερη από τη φύση. Και αυτοκαταστροφική. «Αυτήν ειδικά τη φορά έχουμε βγάλει τα μάτια μας μόνοι μας...».
Αυτά δήλωσε λίγο-πολύ ο κορυφαίος επιστήμονας, καθώς πριν από τέσσερις ημέρες εγκαινιάστηκε η θητεία του ως προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών. Ο Δ. Νανόπουλος είναι ένας διεθνώς διακεκριμένος φυσικός που έχει καταστήσει πολλές φορές περήφανη τη χώρα μας εκπροσωπώντας την στα σπουδαιότερα ερευνητικά κέντρα του κόσμου. Ενας επιστήμονας που συνέβαλε σημαντικά στην ανακάλυψη του σωματιδίου του Higgs, που διετέλεσε επί σειρά ετών ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και στο CERN ενώ το 2004 ανεδείχθη τέταρτος στην κατάταξη Θεωρητικών Φυσικών όλων των εποχών από το Πανεπιστήμιο Stanford.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου