Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ".



Ο (ΑΜΥΘΗΤΟΣ) ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ", ΠΟΥ ΙΠΤΑΝΤΑΙ ΩΣ ΚΟΡΑΚΕΣ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΡΑΣΣΟΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.


Είναι ηλίου φαεινώτερο, ότι γιά να βρίσκεται η Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος και να έχει στοχοποιηθεί απ' όλους, το αντικείμενο πρέπει να είναι πράγματι πολύ μεγάλο... Αντικείμενο και ζητούμενο, που υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που θεωρούμε ότι αντιπροσωπεύει η Ελλάδα, ή αυτό που θέλουν κάποιοι να μας "περάσουν" ότι είμαστε.
Ας τραβήξουμε όμως γιά λίγο τις κουρτίνες από τα μάτια μας και ας δούμε καθαρά ποιοί πραγματικά είμαστε και τι στη πραγματικότητα αντιπροσωπεύει η Ελλάδα...
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης, όντας το πιό προνομιούχο "οικόπεδο" του πλανήτη από κάθε άποψη, με "βαρύ όνομα" και με τεράστια γεωστρατηγική σημασία.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες κλπ., όντας 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
3. Διαθέτοντας 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία, είμαστε 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες, όντας 5οι στον κόσμο.
4. Διαθέτουμε μια πολύ σημαντική τουριστική βιομηχανία, δεχόμενοι στη χώρα μας περισσότερους από 17 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο.
5. Έχουμε αξιοσημείωτη παραγωγή σε διάφορα αγαθά, αφού είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές και 3οι στο κρόκο, στα ακτινίδια και στα ροδάκινα. Είμαστε επίσης 1οι στο κόσμο σε νικέλιο, σε λευκόλιθο, σε υδρομαγνησίτη και σε περλίτη και 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη, καθώς και 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη, σε χρωμίτη, σε ψευδάργυρο, και σε αλουμίνα.
6. Διαθέτουμε μεγάλο ορυκτό πλούτο σε πολλά σημαντικά μέταλλα. Έχουμε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στο κόσμο του υπερπολύτιμου ορυκτού ουράνιο σε περιοχές όπως η Καβάλα, η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες και η Κορινθία. Διαθέτουμε μεγάλα κοιτάσματα χρυσού, γνωστού όντος από αρχαιοτάτων χρόνων, αφού στη Μακεδονία και τη Θράκη έχουμε τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Επίσης έχουμε μεγάλα κοιτάσματα άλλων πολυτίμων μετάλλων όπως το αλουμίνιο, το μαγγάνιο, το νικέλιο, το μαγνήσιο και ο χρωμίτης.
7. Διαθέτουμε, σύμφωνα με ασφαλείς ενδείξεις, άλλα πολύ σπάνια και εξαιρετικά πολύτιμα μέταλλα, όπως το ιρίδιο, το όσμιο και ο κόκκινος υδράργυρος, μέταλλα-στοιχεία που χρησιμοποιούνται κυρίως στη βιομηχανία των πυρηνικών για τις χημικές ιδιότητές τους, όντας πολύ μεγάλης αξίας λόγω της σπανιότητας και χρησιμότητάς τους.
8. Διαθέτουμε, σύμφωνα με όλες τις πηγές που συγκλίνουν όλο και περισσότερο τελευταία, ένα τεράστιο πλούτο σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις είναι πράγματι πολύ μεγάλες... Η προ πολλών ετών έκθεση του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ εκτιμά την αξία των αποθεμάτων σε υδρογονάνθρακες στα 10 τρις δολλάρια. Η αναφορές του καθηγητή Φώσκολου (ειδικού επί των εξορρύξεων και συμβούλου της Καναδικής κυβέρνησης), το Νοέμβρη του 2012, μιλούν για 20 τρις ευρώ και μετά τις έρευνες της Νορβηγικής εταιρείας (τις οποίες παρακολούθησε) για 35 τρις ευρώ (μόνο για τα "μη συμβατικά κοιτάσματα").
Έχοντας λοιπόν αυτή την οντότητα και αυτό το μυθικό πλούτο, ως χώρα, δεν πρέπει να έχουμε καμία απορία γιατί έχουμε γίνει υπ' αριθμόν ένα στόχος... Και γιατί βεβαίως βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, άμα το συνδυάσουμε και με κάποιους άλλους παράγοντες όπως τους πολιτικούς μας... Και δεν είναι μόνο, ότι τα "παγκόσμια συμφέροντα" και ότι αυτά μπορεί να σημαίνουν, έχουν βάλει, ως τελικό στόχο, αυτό το τεράστιο, ασυνειδητοποίητο γιά μας, "αντικείμενο", που περιγράψαμε, αλλά έχουν ήδη "βάλει μπροστά το ξεπούλημα" με τα ορατά και "σίγουρα" περιουσιακά μας στοιχεία.
Έτσι μεθοδεύτηκε το "ξεπούλημα" της δημόσιας περιουσίας, με αρχική πρόβλεψη για αποκρατικοποιήσεις στο μνημόνιο τα 5 δις, που στη συνέχεια ανέβηκε στα 15 και κατέληξε (άν κατέληξε τελικά) στα 50 δις ευρώ. Υλοποιώντας, λοιπόν, αυτήν την αποτυχημένη “συνταγή” του μνημονίου, επεδίωκαν στη πραγματικότητα αυτό το "ξεπούλημα", που είναι και το πρώτο στάδιο της ευρύτερης λεηλασίας.
Ας προσπαθήσουμε, όμως, μέσα από μία μικρή παράθεση τμημάτων ομιλιών κάποιων προσώπων, να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να τα βάλουμε σε σειρά.
Σε ανύποπτο χρόνο, συγκεκριμένα πριν τρία χρόνια, σε ομιλία του στη Ν. Υόρκη, ο Γ. Παπανδρέου είχε πει: "Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δις, ποσό, που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου-εταιρειών holding." 
Εξ άλλου, στις 15 Απριλίου 2011, ο Antonio Borges (διευθυντής του τμήματος IMF της ΕΕ), με αφορμή τις τότε εξαγγελίες του πρωθυπουργού και της Ελληνικής κυβέρνησης, είχε πει: "Το σενάριο ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα είναι ίσως ένα από τα καλύτερα νέα των τελευταίων μηνών. Η Ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ ιδιωτικοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία. Η Ελλάδα έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο χρέους, και έτσι αυτό είναι μεγάλη ανησυχία σε όλους μας. Αλλά είναι η κυβέρνηση με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Έτσι, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, του τρόπου που ο καθένας κοιτάζει τώρα την Ελλάδα. Και στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμη πολύ αξιόπιστα Think tanks, που μας πληροφορούν ότι, από το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων της κυβέρνησης, μια μεγάλη μερίδα μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί μάλλον γρήγορα, κάτι που είναι καθησυχαστικό. Σύμφωνα με τους δικούς σας εμπειρογνώμονες , αυτό θα μπορούσε να γίνει σχετικά γρήγορα. Έτσι, αυτό είναι, πάλι, πολύ καθησυχαστικό. Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ ιδιωτικοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία, είναι μια ακραία τιμή στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένας άλλος σε αυτή την κατάσταση. Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι. Επιτρέψτε μου όμως να τονίσω: Κάναμε μια μελέτη των ιδιωτικοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη κατά τα τελευταία 20 χρόνια περίπου. Πολλές χώρες έχουν ιδιωτικοποιήσει περισσότερο από αυτό, πολύ περισσότερο από αυτό, μέχρι 30 % του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης όπου υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία και για τον τίτλο και το νομικό καθεστώς. Έτσι, αυτό μπορεί να γίνει. Φυσικά, δεν έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, διότι οι Έλληνες δεν αισθάνονταν την ανάγκη να το κάνουν. Αλλά τώρα, το νέο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την προτεραιότητα και ξέρετε, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα. Ειδικότερα, αν αποφασίσετε να βάλετε εμπειρογνώμονες μέσα και το αναθέσετε, βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να συμβεί πολύ, πολύ γρήγορα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω. Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι."
Ο ίδιος, όμως, είχε επανέλθει δηλώνοντας: "Η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία, δεν έχει ζητήσει επιπλέον βοήθεια. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αξίας 50 δις ευρώ που συμφωνήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση, δυνητικά αντιπροσωπεύει μονάχα το 20% περίπου των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, που θα μπορούσαν να εκποιηθούν για την εξεύρεση ρευστού στα πλαίσια των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση γιατί αποτελεί ακραία περίπτωση. Η Ελληνική κυβέρνηση, είναι μια κυβέρνηση, η οποία διαθέτει ένα εξωπραγματικό χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων. Η Ελλάδα θα μπορούσε να ρευστοποιήσει περίπου 280 δις ευρώ μονάχα από πωλήσεις ακίνητης δημόσιας περιουσίας, αλλά οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι χρονοβόρες και πολύπλοκες λόγω θεμάτων όπως η εσωτερική πολιτική και τα συμφέροντα των συνδικάτων."
Όπως βλέπουμε από τις παραπάνω δηλώσεις και έχοντας γνώση όσων έχουν συμβεί ως τώρα, και οι κυβερνώντες και ο "ξένος παράγων" είναι και από κοινού γνώστες του "ζητούμενου" και βρίσκονται σε πλήρη συνενόηση και αγαστή συνεργασία μεταξύ τους...
Και το στίγμα του "πως παίζεται όλο το παιχνίδι" το δίνει ο γνωστός νομπελίστας Stiglitz, που χαρακτηριστικά αναφέρει σχετικά. "Με τα δάνεια ανεξόφλητα ολόκληρα έθνη ρίχνονται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος, το ΔΝΤ σπεύδει σε δανεισμό από ξένους κυρίως πιστωτές. Οι πιστωτές παρέχουν επισφαλή δάνεια, γνωρίζοντας ότι, αν οι οφειλέτες δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, το ΔΝΤ θα πάρει το λογαριασμό. Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προτρέπει τις χρεωμένες χώρες, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση, στην πραγματικότητα, όμως, στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους, σε ένα κλάσμα της αξίας τους για να αυξήσουν τα μετρητά τους. Οι ξένες εταιρείες, στη συνέχεια αγοράζουν τα περιουσιακά στοιχεία σε πολύ χαμηλές τιμές."
Ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν τι πραγματικά μας συμβαίνει και ας αφυπνισθούμε... Αν κρίνουμε από τους λαούς, που είχαν τη τύχη-ατυχία η χώρα τους να διαθέτει μεγάλο πλούτο, η μοίρα που μας επιφυλάσσεται είναι πολύ δυσάρεστη και επ' ουδενί αρμόζει σε ένα λαό όπως ο Ελληνικός...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου