Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

AΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...



AΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ... Η ΑΡΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ... ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ.


Καταπέλτης, κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας κα Γεωργία Αδειλήνη, στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, που βρίσκεται στη τελική της φάση. Συγκεκριμένα η εισαγγελέας επεσήμανε τα εξής:
«Πλήρως αποδεδειγμένη η δωροδοκία για τα υποβρύχια και τα ΤOR M-1». H δωροδοκία του πρώην υπουργού για τα υποβρύχια, τα TOR M-1 και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα είναι πλήρως αποδεδειγμένη και όχι απλώς επαρκώς προσδιορισμένη, είπε η εισαγγελέας. Επικαλέστηκε δε, ως αποδείξεις, το άνοιγμα των λογαριασμών, τα έγγραφα που κατασχέθηκαν στο γραφείο του πρώην υπουργού και τις απολογίες συνεργατών και συγκατηγορουμένων του, οι οποίοι απολογούμενοι είπαν ότι σήμερα δεν έχουν καμία αμφιβολία, ότι πίσω από τις εταιρείες αυτές βρισκόταν ο Άκης Τζοχατζόπουλος. «Οι μίζες μετουσιώθηκαν σε ακίνητα των μελών της οικογένειας του Ακη Τσοχατζόπουλου». Και όπως τόνισε η εισαγγελέας, «Δωροδοκήθηκε εξακολουθητικά ο Ακης Τσοχατζόπουλος». Αναφερόμενη δε στη ζημιά του Δημοσίου είπε ότι τόσο από τη γερμανική δικογραφία όσο και από το πόρισμα του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι οι μίζες ζημίωσαν το Δημόσιο. Και πρόσθεσε ότι οι παράνομες πληρωμές ενσωματώθηκαν στις συμβάσεις κυρίως με την πλασματική επαύξηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων. «Οι εκπρόσωποι των εταιρειών ήταν δίπλα του, δεν χρειαζόταν να τους ψάξει. Και πήρε πολλά χρήματα. Ηταν αδιάφορο ότι οι μίζες θα μετακυλίονταν στους ώμους του ελληνικού λαού, που ήταν κατάχρεος και τον εμπιστεύτηκε με την ψήφο του», τόνισε επίσης η εισαγγελέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου