Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΘΕΤΙΚΑ!




Την δύσκολη αυτή εποχή των μνημονίων και της κρίσης, το μείζον πρόβλημα που κυριαρχεί στη ζωή όλων μας, είναι η απαισιοδοξία, η συνεχής ανακύκλωσή μας σε μια σειρά από όλο και περισσότερα προβλήματα, που συνήθως νοιώθουμε αδύναμοι να τα αντιμετωπίσουμε, καθώς και οι αρνητικές σκέψεις, που σχεδόν μονοπωλούν τον εσωτερικό μας κόσμο. Αν σε αυτά προσθέσουμε και το ότι για τους περισσότερους από εμάς, η ελπίδα για κάτι καλύτερο έχει χαθεί και ακόμη χειρότερα νοιώθουμε ότι είναι σχεδόν μάταιο να αγωνιστούμε, μήπως και κάτι βελτιωθεί, τότε είναι εύκολο κάποιος να αντιληφθεί, πώς ο ορίζοντάς μας από μαύρος γίνεται κατάμαυρος! Κι’ όμως, όλο αυτό το δυσοίωνο για μας σκηνικό θα μπορούσε να αλλάξει και η ζωή μας να ξαναμπεί σε τροχιά θετική και να μας φέρει και πάλι ευτυχία και προσωπική ευημερία… Το μόνο που χρειάζεται είναι να εμβαπτισθούμε στην «πηγή της αυτογνωσίας»..!



Από εδώ και εμπρός λοιπόν αναλογισθείτε μερικές βασικές και πολύ σημαντικές αλήθειες: Όταν σκέπτεστε κάτι έντονα και φορτισμένα με πολύ συναίσθημα, δημιουργείτε τον "καμβά" που πάνω του θα "πάρει σάρκα και οστά" μία πραγματικότητα, που θα είναι η υλοποίηση αυτής ακριβώς της σκέψης σας και η ένταση ακριβώς του συναισθήματος, με την οποία την επενδύετε, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, που καθορίζει την υλοποίησή της. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο κόσμος μας υλοποιείται από την σκέψη μας και στον βαθμό που επιμένουμε σε μία σκέψη και επιθυμούμε βαθειά την πραγματοποίησή της, αυξάνουμε κατά πολύ την πιθανότητα πραγματοποίησής της. Εδώ προκύπτει το ερώτημα όμως, για το πως μπορούμε να ελέγχουμε τις σκέψεις μας και να επιτρέπουμε μόνο στις θετικές σκέψεις να αναδεικνύονται... Αυτό ακριβώς είναι και το σημαντικότερο μυστικό της ζωής, διότι εφ’ όσον οι σκέψεις μας καθορίζουν απόλυτα τη ζωή μας, αν βρούμε έναν τρόπο να τις ελέγχουμε, τότε θα ζήσουμε, είναι αλήθεια, απόλυτα ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι.
Η "λυδία λίθος" της ποιότητας των σκέψεων μας είναι αυτά καθ' εαυτά τα συναισθήματά μας. Αν αισθανόμαστε ωραία με κάτι και είμαστε ευχαριστημένοι, τότε παλλόμαστε σε ανώτερες ενεργειακές συχνότητες, όλα για μας είναι όμορφα και ο νους μας σκέπτεται θετικά, δημιουργικά, είναι αισιόδοξος και επικεντρώνεται σ’ αυτά που θέλουμε να μας συμβούν. Όταν όμως αισθανόμαστε άσχημα, νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, παλλόμαστε σε κατώτερες συχνότητες και είναι σίγουρο τότε ότι ο νους μας κάνει αρνητικές σκέψεις. Το πιο μεγάλο κακό όμως είναι, ότι όταν κάνουμε αρνητικές σκέψεις, ή όταν αισθανόμαστε άσχημα, σκεπτόμαστε και συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στο αντίθετο από αυτό που θέλουμε να μας συμβεί. Και επιπλέον αμφιβάλλουμε για την θετική έκβαση των στόχων και των επιθυμιών μας και κατ’ αυτό τον τρόπο συγκεντρώνουμε την προσοχή μας σ’ αυτό που φοβόμαστε, δηλαδή στη μη πραγματοποίησή τους. Άρα το συμπέρασμα είναι, ότι πρέπει αισθανόμαστε πάντα ωραία, να μην επιτρέπουμε σε κανένα να μας κάνει να αισθανθούμε άσχημα, να σκεπτόμαστε πάντα το καλό, να αποφεύγουμε να εμπλακούμε στην όποια κριτική και να έχουμε πάντα στο νου μας το καλό και τη δημιουργία. Αν συνηθίσουμε να κάνουμε συνεχώς θετικές σκέψεις, θα παρατηρήσουμε ότι τα διαστήματα που είμαστε χαρούμενοι θα είναι μεγαλύτερα κι όσο μεγαλώνουν τα διαστήματα που είμαστε χαρούμενοι, τόσο περισσότερο θα κάνουμε θετικές σκέψεις, τόσο περισσότερο θα επικεντρώνουμε τις σκέψεις μας και την προσοχή μας, σ’ αυτά που θέλουμε να μας συμβούν και  έτσι όλο και πιο συχνά τα όνειρα μας θα γίνονται πραγματικότητα.
Εκείνο όμως που κάνει πιο δυνατή ακόμη τη σκέψη μας, για να γίνει πραγματικότητα, είναι η προσδοκία μας και η βεβαιότητά μας ότι η σκέψη μας αυτή θα υλοποιηθεί. Πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι συνείδησή μας μπορεί να επιθυμεί διακαώς κάτι, αλλά αν το υποσυνείδητό μας είναι αντίθετο, με δεδομένο ότι αυτό πάντα κυριαρχεί, δεν πρόκειται να επιτύχουμε τίποτα. Όλη η προσπάθειά μας λοιπόν έγκειται στο να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητό μας και να το εναρμονίσουμε με τους νέους στόχους μας, για μια νέα ζωή, γεμάτη νόημα, ευεξία, ευημερία και ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου