Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ!




Αν θελήσουμε με ειλικρίνεια να κάνουμε μια ουσιαστική αποτίμηση της σημερινής πραγματικότητας για εμάς τους Έλληνες, θα οδηγηθούμε σε μερικά κρίσιμα συμπεράσματα, που δείχνουν και το μέγεθος της ιδιαίτερα δυσμενούς θέσεως που έχουμε περιέλθει. Γενικώς η Ελλάδα έχει ηττηθεί κατά κράτος σε όλα τα επίπεδα και οδηγείται σε ένα πολιτικό αδιέξοδο, ενώ ο λαός της έχει πλέον χάσει κάθε πιθανότητα για να κερδίσει τη μάχη, αφού έχασε και το τελευταίο όπλο που του είχε απομείνει, δηλαδή την ελπίδα. Ας δούμε όμως τις κύριες επιμέρους παραμέτρους αυτού του, θα μπορούσαμε να πούμε, παρανοϊκού σκηνικού...

 


Η κυβέρνηση, όταν εξελέγη για πρώτη φορά, απεδείχθη ανέτοιμη έως επικίνδυνα ανεπαρκής (άπειρη κατά δική της δήλωση) και αυτό βέβαια κρίνεται ασυγχώρητο εξ αρχής, για κάποιους που διεκδικούν να κυβερνήσουν την χώρα. Πόσο καταλυτικά δυσμενώς επέδρασε αυτό στην όλη υπόθεσή μας, φαίνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, που δήλωσε ότι δεν μπορούσε να διακρίνει «σχέδιο» πίσω από τις κινήσεις των Ελλήνων πολιτικών κατά τις διαπραγματεύσεις, «πως η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε στρατηγική, αλλά την σχεδίαζε μέρα με τη μέρα» και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση εκ των υστέρων «κυνική», καθώς όπως λέει απέρριψε την δική του πρόταση, οδήγησε τον ελληνικό λαό σε ένα δημοψήφισμα με «φόντο μια αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα» και ένα μήνα αργότερα πρότεινε η ίδια μια πολύ χειρότερη συμφωνία με τους εταίρους. Στη συνέχεια όλων αυτών, η κυβέρνηση δεν τιμωρήθηκε για τα πολιτικά της εγκλήματα, όπως για τα μεγάλα ψέματά της και τις κενές προεκλογικές υποσχέσεις της, για την απίστευτη επτάμηνη καταστροφή στην οικονομία της χώρας και για το κλείσιμο των τραπεζών, καθώς επίσης και για την υπογραφή, χωρίς τη συμφωνία των πολιτών (μετά το πανηγυρικό ΟΧΙ), ενός τρίτου μνημονίου, το οποίο ξεπερνάει σε σκληρότητα όλα τα προηγούμενα. Παραδόξως συνέβη ακριβώς το αντίθετο, αμείφθηκε, δηλαδή, με την αποδοχή της από την εκλογική πλειοψηφία, καθώς επίσης και με τη μετέπειτα ανοχή των Ελλήνων στα συνεχή μέτρα που ανακοινώνει, όπως νέους φόρους, μειώσεις συντάξεων, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κλπ. Έτσι αποδεικνύεται, για άλλη μία φορά, ότι το έγκλημα χωρίς τιμωρία είναι ένα έγκλημα που πληρώνεται συνήθως πολύ ακριβά (και θα πληρωθεί ακόμη ακριβότερα στη συνέχεια) απ' όλους εμάς.
Η αλήθεια είναι ότι αυτό που βιώνουμε σήμερα αποτελεί την απόλυτη παράνοια! Μας κυβερνά ένα κόμμα που σκέφτεται αριστερά, αλλά ενεργεί δεξιά και αγωνίζεται να επιβάλλει γρήγορα το τρίτο μνημόνιο, με το οποίο όμως δεν συμφωνεί, θεωρώντας το ταυτόχρονα μακράν το καλύτερο από όλα τα προηγούμενα, παρά τις αντικείμενες στην ιδεολογία του ιδιωτικοποιήσεις, κατασχέσεις από ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, μειώσεις μισθών και συντάξεων, φοροεπιδρομές κ.α., που το συνοδεύουν! Η κατ' εξοχήν, όμως, παραδοξότητα είναι το ξεπούλημα της (πάμπλουτης όντως) Ελλάδας, έναντι δανείων της τάξης των 230 δις € (συν τα 86 δις € που πρόκειται να πάρει), τα οποία δεν θα εισπράξει καν, αλλά θα τα επιστρέψει με τόκους, ακόμη και αν της εγκριθούν περισσότερα χρόνια για την εξόφληση τους! Και αν σε όλα αυτά λάβουμε υπ' όψη μας, τα 2 τρις € που χάθηκαν λόγω της πτώσης των τιμών της ακίνητης περιουσίας, τα 200 δις € του χρηματιστηρίου, τις τρομακτικές μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, τις μαζικές αυτοκτονίες και την εξαθλίωση μεγάλων μερίδων του πληθυσμού, θα συνειδητοποιήσουμε πως μόνο ένας παρανοϊκός λαός μπορεί να συνεχίζει να τα ανέχεται, ο συγκεκριμένος δηλαδή ελληνικός λαός (όπως έχει καταντήσει), που πουλάει επί πλέον την πάμπλουτη χώρα του έναντι δανείων μόλις 316 δις €, τα οποία μάλιστα δεν εισπράττει καν, αλλά πρέπει να τα επιστρέψει έντοκα, επιβαρύνοντας ακόμη και τα παιδιά των παιδιών του!
Και πάνω απ' όλα το πιο εξωφρενικό είναι ότι οι σημερινοί απόγονοι τόσων και τόσων γενεών ηρώων, που συνεχώς και αδιαλείπτως πολεμούσαν για την ελευθερία τους, αποτελώντας παγκόσμιο φάρο πολιτισμού και ανεξαρτησίας, έχουν παραδώσει αμαχητί την εθνική τους κυριαρχία στους δανειστές! Και αν αμφιβάλλετε γι' αυτό, δεν έχετε παρά να δείτε το τρίτο μνημόνιο, τον νόμο δηλαδή 4336/14-8-2015 (ΦΕΚ 94). Εκεί και στο άρθρο 3 παρ. γ, περιλαμβάνεται το κείμενο του Μνημονίου Συνεννόησης και στον αριθμό 1 παρ. β (σελίδα 1014), αναφέρεται κατά λέξη το εξής: «Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους». Ξεκάθαρα δηλαδή, ο ελληνικός λαός (μέσω των αντιπροσώπων του) δεν μπορεί πλέον να νομοθετήσει, για οποιοδήποτε θέμα, χωρίς να συμφωνούν απόλυτα και οι δανειστές, μετατρέποντας έτσι μία υπερήφανη και ελεύθερη χώρα σε ένα εξευτελισμένο προτεκτοράτο..!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου