Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΣΤΑ 10 ΠΙΟ ΙΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ "FOX NEWS", ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΙΕΡΟΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Σε αυτή τη λίστα απαριθμούνται τα θεωρούμενα πιό ιερά μέρη στο κόσμο και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το Θιβέτ, το όρος Σινά στην Αίγυπτο και φυσικά ο Παρνασσός στην Ελλάδα. Σε αυτή τη δημοσίευση περιγράφονται η σπουδαιότητα που είχε ο τόπος αυτός γιά τους αρχαίους Έλληνες, η σύνδεσή του με δεκάδες μύθους από την αρχαία Ελλάδα, καθώς και η σύνδεσή του με πολλές παραδόσεις της Ελληνικής μυθολογίας και της γένεσης του Ελληνικού έθνους.
Σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική μυθολογία, στη ψηλότερη κορυφή του Παρνασσού, την Λυκώρεια, προσάραξε με τη σχεδία του ο Δευκαλίων και η σύζυγός του Πύρρα, οι μόνοι άνθρωποι που επέζησαν μετά το μεγάλο κατακλυσμό, με τον οποίο ο Ζεύς τιμώρησε το "χάλκινο" (δηλαδή το "υβριστικό") γένος των ανθρώπων. Επίσης ο Παρνασσός ήταν αφιερωμένος στον θεό Απόλλωνα, στις Μούσες, στο θεό Διόνυσο και στις συνοδούς του Βακχίδες Νύμφες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου