Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

"ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;" ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΤΗ ΠΕΔΡΟ ΟΛΑΓΙΑ.


"ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;" ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΠΕΔΡΟ ΟΛΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΩΣ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ.

Ο Pedro Olalla Gonzalez de la Vega γεννήθηκε στην πόλη Οβιέδο της Ισπανίας το 1966, όπου παρακολούθησε μαθήματα Φιλολογίας, Ιστορίας της Τέχνης και Φιλοσοφίας και πήρε το πτυχίο του στη Ρομανική Φιλολογία από το εκεί Πανεπιστήμιο. Ο Π. Ολάγια είναι συγγραφέας, ελληνιστής, καθηγητής φιλόλογος, μεταφραστής, φωτογράφος και κινηματογραφιστής. Έχει έντονη συγγραφική δραστηριότητα και έχει συνεργασθεί με πανεπιστήμια και πολιτιστικούς φορείς από διάφορες χώρες του κόσμου. Διατηρεί μιά ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, από το 1984 και από το 1994 έχει μετοικήσει στην Αθήνα, με σκοπό να ασχοληθεί με την έρευνα, τη δημιουργία και τη διδασκαλία. Υπήρξε καθηγητής Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Οβιέδο και λέκτορας Ισπανικών στο Πανεπιστήμιο Syracuse της Νέας Υόρκης. Το 1999 του δόθηκε υποτροφία από το Ίδρυμα «Α. Σ. Ωνάσης» για την διεξαγωγή έρευνας και την εκπόνηση του Μυθολογικού Άτλαντα της Ελλάδας (χαρτογράφηση, φωτογράφηση και φιλολογική τεκμηρίωση), έργο για το οποίο και βραβεύθηκε με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το έτος 2002. Στα πλαίσια των ερευνών του από το 1995, έχει διανύσει πάνω από εκατό χιλιάδες χιλιόμετρα στην Ελλάδα ακολουθώντας τα ίχνη των αρχαίων μύθων.
Στο ντοκυμαντέρ "Γιατί η Ελλάδα;", ο Πέδρο Ολάλλα, ως βαθύς γνώστης της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού, επιχειρεί να καταδείξει τη μεγάλη συνεισφορά των Ελλήνων στη ζωή στη συνείδηση και στη διανόηση, διαχρονικά, όλων των ανθρώπων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου