Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ;



ΠΟΙΟΙ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;


Έχουμε μάθει να βλέπουμε στην επιφάνεια των καταστάσεων που μας αφορούν και ελάχιστα έως καθόλου μπορούμε να διακρίνουμε τι πραγματικά υπάρχει στο βάθος. Έτσι μιλάμε για τις αιτίες, που μας οδήγησαν στη κρίση, για τους κακούς πολιτικούς, που μας οδήγησαν εδώ με τις επιλογές τους, για τα λάθη τα δικά μας και άλλα παρόμοια... Και έτσι με όλα αυτά μένουμε στα τελείως περιφερειακά γεγονότα και στους τελευταίους κρίκους της αλυσίδας που ορίζει τις ζωές μας... Αν θελήσουμε όμως να πάμε παραπέρα και να δούμε με μια ματιά πιο διορατική, κατ' αρχάς πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πραγματικότητα, που βιώνουμε σήμερα, αναδύει μία έντονη παθογένεια. Και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι μία από τις βασικές αιτίες των δεινών μας, γεγονός άλλωστε που επισημαίνει και ο νομπελίστας Στίγκλιτς, είναι η ανισότητα σε διάφορα επίπεδα και κυρίως στη κατανομή του πλούτου και φυσικά κατ' ακολουθία της ισχύος, που όλο και περισσότερο απομακρύνεται από τις μάζες και συγκεντρώνεται όλο και περισσότερο σε πολύ λιγότερους.  Όσο για τους υποτιθέμενους κυβερνώντες μας, η άλλοτε υποψία έχει γίνει πλέον βεβαιότητα, ότι δεν είναι αυτοί που ορίζουν τις τύχες μας... Πού βρίσκεται λοιπόν η πραγματική εξουσία και ποιοί ορίζουν τις τύχες μας, με συνέπεια τη σημερινή δυστυχία, που βιώνουμε όλοι μας, άλλος πολύ και άλλος λίγο; Επιβάλλεται αυτή η συνειδητοποίηση, γιατί έτσι βάζουμε θεμέλια προς την επίγνωση του τι μας συμβαίνει πραγματικά, που αν πάρει διαστάσεις οδηγεί στην μαζική αφύπνιση, που είναι και ο μόνος ασφαλής δρόμος για να πολεμήσουμε το κακό που δυναστεύει τις ζωές μας.
Η αίσθηση στους περισσότερους υπάρχει, ιδιαίτερα σ' αυτούς που το έχουν «ψάξει» λίγο και έχουν αναλύσει τα δεδομένα... Το λεγόμενο «παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα» είναι αυτό που κυριαρχεί και ορίζει τα διαδραματιζόμενα στη σημερινή μας πραγματικότητα, αφού η βασική αιτία των δεινών είναι το χρέος, που σπρώχνονται οι λαοί με συνέπεια τη κερδοσκοπία και την εκμετάλλευση από τους λίγους αυτούς, που εμπορεύονται το χρήμα και συνεπώς την «απόλυτη δύναμη» επί της γης... Είναι όμως τόσο απρόσωπο, όσο θέλουμε να πιστεύουμε; Φαίνεται, αν εμβαθύνουμε λίγο, πως τελικώς όχι, αφού στην ουσία είναι μόνο λίγοι άνθρωποι ...οι εξής ένα-δύο οικογένειες: Ροθτσάϊλντ και Ροκφέλερ! Μοιάζει σαν η ανθρωπότητα, όντας ένας μεγάλος «οργανισμός», όπου στη θέση του κυττάρου αναλογικά ο κάθε άνθρωπος, να έχει αρρωστήσει από καρκίνο, δηλαδή ένα και μόνο κύτταρο, αυτοπολλαπλασιαζόμενο, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία να «κατασπαράξει» όλον τον υπόλοιπο οργανισμό. Και όπως συμβαίνει και στους ανθρώπινους οργανισμούς, όλοι οι μηχανισμοί του οργανισμού αυτού τίθενται στην υπηρεσία του καρκινικού όγκου, με αποτέλεσμα στο τέλος ο οργανισμός να αυτοκαταστρέφεται. Όλοι γνωρίζουμε ότι αν υπάρχει μία ελπίδα σωτηρίας αυτή βρίσκεται κατ' αρχάς στην αναγνώριση του καρκίνου, αλλά και στην ευρύτερη συνειδητοποίηση της συγκεκριμένης ανισορροπίας-αρρώστιας...
Είναι εύκολο σχετικά να αποκτήσουμε αίσθηση του τι πραγματικά συμβαίνει, λαμβάνοντας υπ' όψη ένα και μόνο νούμερο... Σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών για τα έσοδα της δυναστείας Ροθτσάϊλντ, το έτος 2001, ο τζίρος τους από τόκους δανείων που είχαν πουλήσει, ξεπερνούσε τα 5 δις δολάρια ημερησίως. Αν λάβουμε δε υπ' όψη ότι τότε το παγκόσμιο κρατικό χρέος υπολογίζονταν κοντά στα 10 τρις δολάρια ενώ σήμερα αγγίζει τα 40 τρις, πρέπει να συναγάγουμε το συμπέρασμα ότι σήμερα λογικά πρέπει να κερδίζουν 4 φορές περισσότερα, δηλαδή 20 δις ημερησίως! Δηλαδή πιθανόν περισσότερα από 7 τρις ετησίως! Και αν θεωρήσουμε ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβαίνει και με τον άλλο ...«οίκο», αυτόν των Ροκφέλερ, μας πιάνει ...«σύγκρυο»! Οι διαστάσεις που παίρνει η σύνθεση αυτής της εικόνας είναι πραγματικά φοβερές... Δύο οικογένειες όλες κι όλες, εξαθλιώνουν τους λαούς, συσσωρεύοντας όλο το πλούτο της ανθρωπότητας και φυσικά με τον αμύθητο αυτό πλούτο κάνουν ότι πραγματικά θέλουν, ορίζοντας τις τύχες όλων μας μέσα από την πλήρη αφάνεια!
Aξιοσημείωτο και πολύ χαρακτηριστικό, της απόλυτης κυριαρχίας των συγκεκριμένων τραπεζιτών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι αυτό που συμβαίνει στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, δηλαδή αυτή των ΗΠΑ. Ενώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ δίνει το δικαίωμα στο Κογκρέσο να εκδίδει χρήμα, η Αμερικανική Κυβέρνηση έχει μεταφέρει το δικαίωμα της έκδοσης του χρήματος και μάλιστα με επιτόκιο, στο «Federal Reserve», το οποίο δεν είναι κρατικό, αλλά όργανο των τραπεζιτών αυτών που είναι και οι μέτοχοί του. Έτσι λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τυπώνει στα πιεστήριά του το χρήμα που χρειάζεται η χώρα. Αμέσως μετά το δίνει στο «Federal Reserve», δηλαδή σε αυτούς τους τραπεζίτες, το οποίο στη συνέχεια το δανείζει πίσω στο Αμερικανικό κράτος και μάλιστα με παχυλό τόκο, που φθάνει το χρόνο στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια! …Και για την ιστορία, δύο Πρόεδροι (Λίνκολν-Κέννεντυ) στην ιστορία των ΗΠΑ, με διαφορά 100 χρόνων, αποπειράθηκαν να ανατρέψουν αυτό το σύστημα και η κατάληξη ήταν και οι δύο να δολοφονηθούν, όπως το ίδιο και οι δολοφόνοι τους!  
Αξίζει να δούμε μερικά στοιχεία για την οικογένεια Ροθτσάϊλντ, σε σχέση με αυτά που μας αφορούν, που θα μας βοηθήσουν στη καλύτερη συνειδητοποίηση των όσων πραγματικά συμβαίνουν. Όπως συμβαίνει με όλες τις χώρες του κόσμου, πλην ελαχιστότατων εξαιρέσεων, ο οίκος Ροθτσάϊλντ ελέγχει μέσω της Κεντρικής μας Τράπεζας όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. Τα δάνεια Ροθτσάϊλντ ήταν από τα πρώτα και μεγαλύτερα που έλαβε το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος μετά το 1821, ενώ οι Ροθτσάϊλντ είναι οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας, καθώς υπήρξαν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, μέσα από την οποία εισήγαγαν το κλασματικό αποθεματικό - κεντρικό τραπεζικό σύστημα στη χώρα, παρέχοντας στην ΕΤΕ την άδεια να τυπώνει χρήμα χωρίς αντίκρισμα, ένα ποσοστό του οποίου ανήκε στους ίδιους. Έχοντας τον νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα στα χέρια τους, μπόρεσαν να παίξουν κύριο ρόλο, σε βάθος χρόνου, στην έκδοση δανείων για τη δημιουργία έργων υποδομής, ενώ δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και δεκάδες βιομηχανίες, ελέγχοντας έτσι την οικονομική ζωή του τόπου. Μέχρι του σημείου όπου τα στοιχεία γίνονται ασαφή, παρέμεναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (μία εκ των οποίων είναι η περιβόητη Neuberger Berman), αλλά και οι πιθανότεροι μεγαλομέτοχοι της ιδρυθείσας στην πορεία Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία πήρε το ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας από την ΕΤΕ. Το γεγονός πως η Neuberger Berman πρωταγωνίστησε στην πτώση της ΕΤΕ στο κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο του 2009 και πρωτοστάτησε στη χρηματιστηριακή επίθεση εναντίον του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αποτελεί μια άλλη (παράδοξη;) σύμπτωση. Υπάρχουν όμως και άλλες τέτοιες. Η N.M. Rothschild & Sons υπήρξε σύμβουλος του ελληνικού κράτους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, σύμβουλος της Cosmote, των ΕΛΠΕ, της Τράπεζας Εγνατία, της Γενικής Τράπεζας, της Μυτιληναίος, της Eurobank και δεκάδων άλλων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα. Συνολικά, θα μπορούσαμε πλέον με βεβαιότητα να πούμε σήμερα, ότι τα δεινά, που υπόκειται σήμερα ο Ελληνικός λαός, οφείλονται στην (με σχέδιο) υπερχρέωσή του στους παντοδύναμους αυτούς επικυρίαρχους, με εκτελεστικά όργανα βεβαίως τους όποιους «διαχειριστές» διαφεντεύουν τις ζωές μας. Για να κατανοήσουμε τη θέση της οικογένειας αυτής στο κόσμο πρέπει να αναλογισθούμε ότι έχει τη μεγαλύτερη παράδοση διεθνώς στο εμπόριο χρέους έχοντας χρηματοδοτήσει δεκάδες κράτη για περισσότερα από 200 χρόνια ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη τραπεζική δυναστεία παγκοσμίως με ανυπολόγιστη περιουσία και αμέτρητες «εμπλοκές» σε χρηματιστηριακές και χρηματοπιστωτικές κρίσεις... Η περιουσία τους, σύμφωνα με έρευνες ανεξάρτητων ερευνητών, υπολογίζεται στα 500 τρις δολάρια! Φανταστείτε δε ότι τον 19ο αιώνα η περιουσία τους υπολογιζόταν στο μισό πλούτο της Γης!
Mόνο λίγα ακόμη στοιχεία θα προσθέσουμε, που είναι και αυτά άκρως ενδεικτικά. Το έτος 2000 μόνο 7 κράτη είχαν απομείνει σε όλο τον κόσμο, που οι κεντρικές τους τράπεζες δεν ελέγχονταν από τους Ροθτσάϊλντ. Τώρα έχουν απομείνει μόνο τρία, η Κούβα, η Β. Κορέα και το Ιράν, ενώ για τα υπόλοιπα 4 ο στόχος επετεύχθη με πόλεμο μετά την 11/9. Και για να κατανοήσουμε καλύτερα τι σημαίνει ελεγχόμενες τράπεζες, χρήμα και χρέος, ας δούμε κάποια νούμερα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή μας. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ (9/2013), το χρήμα που κυκλοφορεί στη ζώνη του ευρώ είναι 893,4 δις, τα δε δάνεια που έχουν δώσει οι τράπεζες της ευρωζώνης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι 9,6 τρις ευρώ. Το ευρώ που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2012 της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι 23,57 δις και τα δάνεια που έχουν δώσει οι ελληνικές τράπεζες είναι 221 δις ευρώ. Σημειωτέον ότι στα πιο πάνω ποσά δεν προστέθηκαν τα δάνεια προς τα κράτη και τους οργανισμούς τους και …«ο νοών νοείτω»! Εμείς σαν επίλογο δεν θα πούμε τίποτα... Τα είπε όλα ο Αριστοτέλης Ωνάσης που προφήτεψε: «Θα 'ρθει μέρα, που η απληστία της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της έπαρσης, θα αποθηκευτεί στις τράπεζες, στις πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί, μη κατέχοντες, θα ξεσπάσουν σαν θεομηνία που θα κάνει την ζωή των ολίγων κατεχόντων, κόλαση...».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου