Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ!



ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΜΑΤΑ... ΧΡΟΝΙΚΟ ΘΛΙΨΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ!


Τέσσερα χρόνια τώρα ο πολίτης, δεν ακούει τίποτα άλλο καθημερινά, από το πόσο θα μειωθεί ο μισθός ή η σύνταξή του, πόσους φόρους θα πληρώσει, τι θα πληρώσει για φάρμακα και άλλα παρόμοια! Και δεν είναι ότι το ακούει μόνο, αλλά το βιώνει κιόλας σκληρά! Κάθε άλλο παρά ενημέρωση είναι αυτό, μια συνεχής πλύση εγκεφάλου είναι για καταστολή κάθε αντίδρασης και σπορά δυστυχίας και κατάθλιψης! Και πού διαφαίνονται έστω και ίχνη ανάπτυξης μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό;
Με τι; Με τα 19 Ε μεροκάματο δια βίου, που ακούγεται πως θα εφαρμοστεί; Και εργαζόμενος να είναι κάποιος, μπορεί πλέον να κάνει όνειρα για ένα καλύτερο αύριο, για μια βελτίωση της κατάστασης του; Αφού ούτε να επιβιώνει δεν θα μπορεί στο σήμερα! ΄Η μήπως οι συντάξεις αν φθάσουν εκεί που λέγεται, πρόκειται να επιβιώσει κάποιος; Είναι στιγμές που αναρωτιέμαι τι συζητάνε όλοι μαζί συνεχώς και αδιαλείπτως στα παράθυρα! Άλλοτε με πιάνουν γέλια κι άλλοτε μου έρχεται να σπάσω την τηλεόραση! Ασχολούνται συνέχεια με αριθμούς και το μόνο που δε συζητούν το ποιος θα ζήσει με τους αριθμούς που συζητάνε! Η λογική των αριθμών μόνο! Ο ανθρώπινος παράγοντας έχει πάει περίπατο!
Όταν φθάνουν σε σημείο π.χ. να λένε πως όταν κάποιος έχει ένα σπίτι κι ένα αυτ/το θα δικαιούται εγγυημένο εισόδημα από σύνταξη 4.800 Ε ετησίως και θεωρούν ότι αυτός θα επιβιώσει, από κει και πέρα, τι να πει κανείς! Δηλαδή κάποιος που τα έχει όλα σε offshore και δεν εμφανίζει περιουσιακά στοιχεία, θα παίρνει κανονικά σύνταξη κι ας έχει εκατομμύρια! Ο φτωχός μ” ένα σπιτάκι κι ένα αμάξι που δεν μπορεί να το κρύψει, πρέπει να τελειώνει; Γιατί μη μου πει κανείς πως δεν θα συμβεί!… Άλλωστε πέρα από τον καθημερινό επικήδειο, όλο και κάποιο σκάνδαλο αποκαλύπτεται έτσι για να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα των μέτρων! Λες και τα μέτρα έκλεισαν την πόρτα για νέες ρεμούλες! Καθημερινά αποδεικνύεται το εντελώς αντίθετο! Αυτοί που είχαν τον τρόπο να κρύβουν και να ελίσσονται, πάντα θα έχουν τον τρόπο! Ας φάμε τους υπόλοιπους δηλαδή, μιας και δεν μπορούμε να πιάσουμε, (ή πιθανόν και δεν θέλουμε), να χτυπήσουμε το κακό από τη ρίζα;
Καταλάβατε λοιπόν όλοι εσείς καθημερινά τι λέτε; Ζήσε για να δεις πόσο θα πεινάσεις και τι άλλο θα χάσεις! Θα μου πεις βέβαια πως, πολλοί το ακούν και λίγοι το καταλαβαίνουν! Αυτό ναι δυστυχώς! Απύθμενη αποβλάκωση και καθήλωση γενικώς! Η αλήθεια είναι πως αν δινόταν επίδομα βλακείας, θα ήταν το πλέον ασύμφορο!!
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ εμφανίζεται συνεχής μείωση μισθών από το Α΄ Μνημόνιο του 2010 μέχρι και σήμερα, καθώς και ότι βρισκόμαστε στη 2η θέση σε μειώσεις μισθών το Α΄ τρίμηνο του ’14, μεταξύ των 28 Χωρών της ΕΕ!! Στην κυριολεξία καταντήσαμε φτωχοσυμπέθεροι! 25 χρόνια τουλάχιστον χρειάζονται για να αποκατασταθούν οι χαμένες θέσεις εργασίας, 200 χιλ. Έλληνες έχουν φύγει στο Εξωτερικό, αρκετές χιλιάδες έχουν φύγει εις τόπον χλοερό, είτε γιατί έδωσαν τέρμα στη ζωή τους, είτε γιατί δεν είχαν να πάρουν τα φάρμακα τους, είτε γιατί δε βρήκαν έγκαιρα κρεβάτι σε Νοσοκομείο, είτε από στενοχώρια μπαμ και κάτω!
Και το κακό είναι ότι η πορεία εξόντωσης δεν έχει τέλος! Το έως εδώ, δεν υπάρχει σε ότι συζητούν! Πού κολλάει η ανάπτυξη λοιπόν ή μάλλον ποιον αφορά; Πιθανόν τους ολίγους, όπως πάντα, γιατί οι λοιποί είναι χαμένοι από χέρι! Κι όσοι δεν το έχουν αντιληφθεί για την ώρα, ή δεν θέλουν να το πιστέψουν και το βλέπουν σαν ένα κακό όνειρο, που θα ξυπνήσουν και θα διορθωθούν όλα, πολύ φοβάμαι πως θα το καταλάβουν μια κι έξω και πολύ σκληρά και αμετάκλητα!

                                                        (Νίκη ΄Αννα Παπουλάκου, "Φωνή των Πειραιωτών")


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου