Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!



ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!


Στην υγειά ...του ελληνικού δημοσίου και (ημών των "κορόϊδων") Ελλήνων πολιτών, γιόρτασε τα γενέθλιά του υπερπολυτελώς ο Βασίλης Μηλιώνης, ο ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power. Ο ίδιος και οι 30 καλεσμένοι του, επί μία εβδομάδα, ξεφάντωναν στη Μύκονο, με το κόστος των "εορταστικών εκδηλώσεων" να υπολογίζεται στα 100.000 ευρώ. Και όλα αυτά να συμβαίνουν παρά το γεγονός ότι η δίκη εκκρεμεί και ο Βασίλης Μηλιώνης έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους και δηλώνει ήδη πεπεισμένος ότι «η υπόθεσή του είναι τελειωμένη». Η υπεραισιοδοξία του αυτή πιθανόν να πηγάζει από το γεγονός ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 19 στελέχη των δύο εταιρειών, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, επικαλούμενος έλλειψη αιτιολογίας, εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου, ασάφειες, αοριστίες και αντιφατικές παραδοχές(!) ...Για άλλη μιά φορά "Ελλάς το μεγαλείο σου", δηλαδή!
Να υπενθυμίσουμε όμως, ότι ο κ. Μηλιώνης, μαζί με 18 ακόμα άτομα, κατηγορείται ότι ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο κατά 270 εκατ. ευρώ, καθώς μέσω των εταιρειών παροχής ρεύματος Energa – Hellas Power αντί να αποδίδουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και το τέλος ακίνητης περιουσίας (που εισέπρατταν εκ μέρους της ΔΕΗ ως πάροχοι ρεύματος), έβγαζαν στο εξωτερικό τα επίμαχα ποσά και τα κατέθεταν σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή... Πριν από έναν χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2012, η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ψήφιζε τον εφαρμοστικό μνημονιακό νόμο που προέβλεπε επιπλέον «κόψιμο» 10% στις κύριες συντάξεις (το 35% είχε κοπεί ήδη από τον Μάρτιο του 2010), περικοπή κατά 10% των ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου, μειώσεις στις συντάξεις του ΝΑΤ και στο εισοδηματικό πλαφόν για χορήγηση επιδόματος πολύτεκνου. Εντυπωσιακά μέτρα, για να εξοικονομηθεί το αστρονομικό ποσό των 325 εκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό, κατά τις επιταγές της τρόικας. Περίπου το ίδιο ποσό, δηλαδή, με το οποίο φέρεται να ζημιώθηκε το δημόσιο από το σκάνδαλο των ιδιωτικών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος που ξέσπασε τον Δεκέμβριο του 2011. Το σκάνδαλο προβλήθηκε με πηχυαίους τίτλους στα ΜΜΕ: «Φάγανε τα λεφτά του κόσμου από το χαράτσι». Οι εταιρείες Hellas Power και Energa, που ως τότε αποτελούσαν το λαμπρό παράδειγμα της ιδιωτικοποίησης, πρωταγωνιστούν στο σκάνδαλο σε βάρος του δημοσίου και του ελληνικού λαού, αφού με την ανοχή της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και της ΡΑΕ (Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας), εισέπρατταν για σχεδόν ένα χρόνο από τους πελάτες τους χρήματα για την πώληση ηλεκτρικού ρεύματος, για ΦΠΑ, για Δημοτικά Τέλη, για Δημοτικούς Φόρους, για το τέλος υπέρ ΕΡΤ, για το τέλος ΑΠΕ, για το ΤΑΠ, για το φόρο καυσίμων και, τέλος, για το ΕΕΤΗΕΔΕ (το περιβόητο «χαράτσι»), χωρίς να αποδίδουν ούτε "ευρώ τσακιστό" στη ΔΕΗ και τον ΔΕΣΜΗΕ.
Αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες μας και είναι ορισμένοι για να διαφυλάσσουν τα συμφέροντά μας πόσο κορόϊδα μπορούν να μας θεωρούν; Πόσο μπορούμε να αντέξουμε να υποφέρουμε εξαθλιωνόμενοι και να μας προκαλούν και από πάνω; Οψόμεθα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου