Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΑΡΕΙΑ ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΗΣ "ΑΝΙΣΟΤΗΤΑΣ"...




ΝΑ Η ΜΕΓΑΛΗ "ΑΣΘΕΝΕΙΑ" ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΝΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΛΑΟΙ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΩΝ...


Το έχει επισημάνει και ο Νομπελίστας Στίγκλιτς, ότι η ανθρωπότητα σήμερα κυριαρχείται από μια μεγάλη παθογένεια και αυτή είναι η μεγάλη ανισότητα, που συνεχώς διευρύνεται, στην κατανομή και συσσώρευση του πλούτου. Έτσι ο μέσος πλούτος στην χώρα μας αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο κατά σχεδόν 10% και 505 δισεκατομμυριούχοι αύξησαν τα κέρδη τους στην Ελλάδα της κρίσης! Στην Ελλάδα λοιπόν, που ο λαός υποφέρει και η φτώχεια συνεχώς διευρύνεται, οι 505 αυτοί Έλληνες πολυεκατομμυριούχοι συσσωρεύουν περιουσία που αυξήθηκε κατά 20% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, δηλαδή από τα 50 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στα 60 δισ. ευρώ.
Είναι πολύ εντυπωσιακό το γεγονός, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ότι στην σημερινή Ευρώπη της λιτότητας υπάρχουν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, με συγκεντρωμένο πλούτο 2.370 δις δολλαρίων και στην Ελλάδα της ανέχειας, των 11 εκατομμυρίων χειμαζομένων Ελλήνων, 11 μόλις άνθρωποι κατέχουν περιουσία 18 δις δολλαρίων..!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου