Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ...ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! ..ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ!



ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΝ... ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΑΛΗΘΕΙΑ", ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ, ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΦΟΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ!


Το βιώνουμε όλοι, άσχετα αν δεν θέλουμε να το συνειδητοποιήσουμε... Σε αυτόν τον κόσμο υπόκεινται όλοι και όλα στον υπέρτατο νόμο της περιοδικότητας... Όλα κάνουν κύκλους, όλα είναι "φτιαγμένα" για να γεννιούνται, να ζουν και να πεθαίνουν... Μόνο που κρατάγαμε μια ψευδαίσθηση ότι υπάρχει κάτι σταθερό και αναλοίωτο και αυτό θα μπορούσε να είναι το σύμπαν... Και όμως οι Ινδοί στις "Βέδες" είχαν γράψει ...ό,τι στο μικρόκοσμο, το ίδιο και στο μακρόκοσμο..!
Έτσι λοιπόν σήμερα, αυτή η δοξασία-ψευδαίσθηση φαίνεται να κλονίζεται αφού ο πασίγνωστος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, στον πρόλογο του νέου βιβλίου «Starmus, 50 Years of Man in Space», εκφράζεται ως υποστηρικτής της θεωρίας του λεγόμενου «κυκλικού Σύμπαντος». Πρόκειται για μια θεωρία που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ένας αέναος κύκλος δημιουργίας συμπάντων.
Η συμπαντική εναλλαγή γίνεται, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, μέσω μιας φυσαλίδας την οποία κβαντικές διακυμάνσεις δημιουργούν σε κάποιο κοσμικό κενό. Η φυσαλίδα αρχίζει να μεγαλώνει και καθώς μεγαλώνει «καταπίνει» τον χώρο, δηλαδή το Σύμπαν στο όποιο δημιουργήθηκε επιτρέποντας έτσι σε ένα νέο Σύμπαν να εγκατασταθεί στη θέση του προηγούμενου. Στη δημιουργία της φυσαλίδας, έστω και άθελά του, παίζει ρόλο το μποζόνιο Χιγκς, οι ιδιότητες του οποίου δείχνουν ότι το Σύμπαν είναι ασταθές και άρα μπορεί να καταρρεύσει κάποτε.


Δείτε παρακάτω τι πρέσβευε σχετικά ο μεγάλος φιλόσοφος (και πρόδρομος των σύγχρονων φυσικών επιστημών) Εμπεδοκλής, καθώς και ο μεγάλος σύγχρονος φιλόσοφος Δ.Λιαντίνης, που "βάδισε στ' αχνάρια του".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου