Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΡΙΠΟΛΗ: Η ΑΠΛΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ!



ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...


Μετά από  18 μήνες προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και τις τραυματικές εμπειρίες παιδιού και γονέων, έρχεται η ευλογημένη ημέρα που πας να γράψεις γεμάτος περηφάνια το βλαστάρι σου στο ΑΝΩΤΑΤΟ ΙΔΡΥΜΑ εκπαίδευσης. Βάζεις στο gps την διεύθυνση και ξεκινάς για την άγνωστη μέχρι στιγμής πόλη για σένα. Μετά από μερικές περιπλανήσεις σε καρόδρομους στρωμένους με χαλίκι 3α στο έτος 2014 βρίσκεις το πολυπόθητο ίδρυμα…ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ! (5 πινακίδες στα κεντρικά σημεία να δείχνουν την οδό προς το Πανεπιστήμιο εν οψη εγγραφών μπορώ να τις δωρίσω στον Δήμο στοιχίζουν μόνο 130 ε).
Η πρώτη εικόνα (Φώτο) απογοητευτική. Τα σκουπίδια έχουν κατέβει από τους δυο σκουπιδοτενεκέδες μέχρι τη μέση της οδού. Πρώτη σκέψη…Καλά δεν ντρέπονται τόσος κόσμος έρχεται για εγγραφές αυτές τις πέντε μέρες δεν υπάρχει ευαισθησία ούτε από το πρυτανείο τι εικόνα δείχνουν; Ένας στύλος της ξεσκισμένης σημαίας κατασκουριαζμένος (μπογιά σημαία και μεροκάμματο εργάτη 40ε …τα δωρίζω και αυτά).
Εισέρχεσαι στο Ανώτατο ίδρυμα, βρώμα δυσωδία, σκουπίδια , εγκατάλειψη. Τρία γραφεία με την λέξη Γραμματεία, ρίχνεις κλήρο επιλέγεις, μπαίνεις στο πρώτο σου λένε : εγγραφές δίπλα, μπαίνεις στο δεύτερο σου ξαναλένε: εγγραφές δίπλα….Βάλτε μια Α4 ρε με την ένδειξη ΄΄ΕΓΓΡΑΦΕΣ΄΄ τόσο απλά.΄Δίνεις τα χαρτιά τα παίρνει ο μάλλον υπάλληλος (μπορεί και φοιτητής που βοηθάει), τους ρίχνει μια μάτια, είναι οκ. Λες: δώστε μου την αίτηση βούλησης μεταγραφής, σε κοιτά δεν καταλαβαίνει, εξηγείς: είπε ο Υπουργός στην ΤV ότι όποιος θέλει μεταγραφή θα κάνει μια αίτηση βούλησης για να αξιολογήσει μετά το Υπουργείο. Δεν γνωρίζει τίποτα , μεγάλη απορία, οπότε σου απαντάει: εντάξει σε θυμάμαι προφορικά αν γίνει θα δώσω το όνομα σου. Εγώ βεβαίως τώρα ησύχασα αφού ο άνθρωπος θα μας θυμάται προφορικά.
Εύλογες ερωτήσεις: υπάρχει Πρύτανης; υπάρχει Πρόεδρος; υπάρχει Πρόεδρος σπουδαστών; υπάρχει ΔΗΜΑΡΧΟΣ; υπάρχει  Υπουργός (καλά αυτός είναι στα κανάλια και το παίζει Ξανθόπουλος,  άστον). Υπάρχει ο πάλαι ποτέ ηρωικός λαός της Τριπολιτσάς να πάρει μια βρεγμένη σανίδα και που τους πονεί ο πολυχρονεμένος ποπός τους. Και το λέγω αυτό διότι εγώ το παιδί μου δεν το αφήνω με τίποτα σε αυτήν την αηδία που γνώρισα, λύσεις υπάρχουν πολλές στο ίδιο κόστος, αυτός  όμως που θα χάσει είναι ο απλός Τριπολιτσιώτης απο την διαβίωση μας σε αυτήν την πόλη τα επόμενα 4 χρόνια. Μην τους κοιτάτε λοιπόν …βαράτε τους!!!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου