Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΩΡΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ..!



ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ!


Τα επίσημα στοιχεία είναι συντριπτικά: 6 στους 10 Έλληνες, σήμερα, βρίσκονται κοντά, ή είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Τέτοια εκτεταμένη φτωχοποίηση στη χώρα μας, είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα να συνδυάζεται μόνο με πολέμους και τέτοιας φύσεως εθνικές καταστροφές... Κάποιοι συνηθίζουν να λεν ότι αυτή η δεινή κατάσταση, που βιώνουμε ως Έλληνες σήμερα, είναι ο πόλεμος της γενιάς μας, παρομοιάζουν δε την τωρινή σκοτεινή περίοδο της ιστορίας μας με "οικονομικό πόλεμο" και την συγκρίνουν με τον πόλεμο του '40 και την κατοχή... Και βεβαίως, τηρουμένων των αναλογιών, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι έχουν δίκιο... Μόνο που αυτός "ο πόλεμος" είναι κατά πολύ χειρότερος και "ασύμμετρος", κυρίως γιατί είναι εξαιρετικά ύπουλος και "ο εχθρός" τελείως αφανής, έτσι που καθίσταται και ιδιαίτερα δύσκολο να αντιπαρατεθείς μαζί του και να τον πολεμήσεις!
Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα στην ουσία τους και ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε και να ξεδιαλύνουμε την κατάσταση, συνδυάζοντας τα φανερά και τα "κρυφά" στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα. Όπως κάθε πόλεμος λοιπόν, έτσι και αυτός, έχει δύο αντίπαλους-εχθρούς, εμάς και έναν "αόρατο", όπλα και στρατό, καθώς και κάποια στρατηγική αναμέτρησης στα πεδία των μαχών. Ας δούμε τώρα αναλυτικά ποιά είναι τα "όπλα και ο στρατός", η "στρατηγική" και εν τέλει "ο εχθρός" στη "μάχη των μαχών" που δίνουμε ως λαός σήμερα.
ΤΑ ΟΠΛΑ, Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ)
Το πρώτο εργαλείο ήταν τα "ασφάλιστρα κινδύνου (CDS)" που ενώ σχεδιάστηκε για την ασφάλεια των ομολόγων, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτικό μηχανισμό, έτσι ωστε να "ξεφύγει" (σκόπιμα;) του σκοπού του! Υποτίθεται ότι τα CDS διασφαλίζουν τους κατόχους ομολόγων έναντι της χρεοκοπίας του εκδότη τους, με δεδομένο όμως ότι επέτρεψαν να κατέχουν ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) ακόμη κι άτομα που δεν έχουν αγοράσει ομόλογα μιας χώρας, άνοιξε διάπλατα ο δρόμος στα "κοράκια". Είναι δηλαδή, για παράδειγμα, σαν να παίρνετε ένα στεγαστικό δάνειο, και ο γείτονας-καιροσκόπος-εχθρός σας, μπορεί να αγοράζει και να πουλά την ασφάλιση του σπιτιού που αγοράσατε. Κάποια στιγμή, αν το ασφάλιστρο πάει στα ύψη, τότε, τι πιο φυσικό, να βάλει φωτιά στο σπίτι σας, προκειμένου να εισπράξει το υψηλότατο ασφάλιστρο, που κάποτε το είχε αγοράσει πάμφθηνα!
Πέραν των Cds, στην κατασκευή της κρίσης συμμετείχαν τρεις επενδυτικές τράπεζες και τρεις οίκοι αξιολόγησης. Τράπεζες – Επενδυτικές Εταιρίες: GOLDMAN SACHS, NEUBERGER BERMAN (συμφερόντων Rotschild), BLACKROCK, U.K.(συμφερόντων Rotschild). Οίκοι Πιστοληπτικής Αξιολόγησης: FITCH, MOODY's, STANDARD & POOR (S&P).
Ας δούμε, όμως, πως λειτούργησαν οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί-όπλα κατά την "επίθεση" εναντίον μας. Χρονικά, η κρίση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται, πριν καν τυπωθεί το πρώτο χαρτονόμισμα του Ευρώ. Στην Ελλάδα η Goldman Sachs είχε αλλώσει το κράτος από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και μεγαλούργησε επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου! Σταχυολογούμε χρονικά, μερικές κινήσεις των «εργαλείων» αυτών στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο τους καλύτερα:
2000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως ...πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!
2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.
2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.
Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».
Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.
2009 (Οκτώβριος): Έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs και προτείνει τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού «προϊόντος» για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για το 2009 και 2010. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση. Λίγες μέρες αργότερα: ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, από Α σε Α-. Σημειώνεται πτώση της μετοχής της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.
2009 (αρχές Νοεμβρίου): Έρχεται στην Ελλάδα δεύτερο κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs για να μεταπείσει τους Έλληνες ιθύνοντες.
● Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:
Στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.: οι τιμές της μετοχής της ΕΤΕ αυξάνονται. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών: σημειώνεται άνοδος, και oι πιέσεις στην αγορά ομολόγων και CDS σταματούν.
● Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, Στο Χρηματιστήριο Ν.Υ.:
(α) Σημειώνονται αθρόες πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και στο ΧΑ μετοχών όλου του τραπεζικού τομέα, Εθνική, Alpha, Eurobank, κ.α.
(β) Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πέφτουν.
(γ) Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.
2009 (12 Δεκεμβρίου): Ο οίκος Fitch ανακοινώνει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (στην κατηγορία ΒΒΒ+), πετώντας την έξω από την αγορά ομολόγων.
2009 (μέσα Δεκεμβρίου): Οι οίκοι Moody's και S&P μπαίνουν στο παιχνίδι, υποβαθμίζουν κι αυτοί την Ελλάδα, προκαλώντας γενικό ξεπούλημα των ομολόγων της και απογείωση του κόστους δανεισμού της.
2010 (Απρίλιος): Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει ξανά την Ελλάδα (σε ΒΒΒ-) σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδας και εκεί αρχίζει να γίνεται ορατό στους Ελληνες το δράμα που θα ζήσουν.
Ποιοι είναι όμως πίσω από αυτή τη "στρατιωτική μηχανή" του "αόρατου εχθρού", που αόριστα συνηθίζουμε να αποκαλούμε "αγορές"; Ας δούμε τους βασικούς πρωταγωνιστές...
NEUBERGER BERMAN:
Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική.
Είναι ο 1ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Είναι παράλληλα και μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs και μεγαλομέτοχος στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch.
Eίναι μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στην επίθεση και στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πουλώντας μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, 1.700.000 (!) μετοχές της Εθνικής Τράπεζας. Ιδρύθηκε από μέλος της οικογένειας Ρόθτσάιλντ, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας του κόσμου, που δανείζει τη χώρα μας από το 1823 ! Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν: Πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της αμαρτωλής Lehman Brothers που αποτέλεσε ένα άλλο πείραμα των διεθνών τοκογλύφων, πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs και στενός συγγενής του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.
BLACKROCK, HNΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ:
Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική.
Είναι ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Είναι μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs και στους οίκους Moody's και S & P.
ΕΧΘΡΟΣ: ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ)
Και ας έρθουμε τώρα στους "στρατιωτικούς επιτελείς" του "εχθρού":
Τζόρτζ Σόρος: Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας. Είναι στενότατος συνεργάτης των Ρόθτσάιλντ σε πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων. Υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρίες, στις οποίες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του Σόρος ήταν μέλη των Δ.Σ. εταιρειών των Ρόθτσάιλντ , αλλά και αντίστροφα. Στο Δ.Σ. της κύριας επενδυτικής εταιρείας του Σόρος που ονομάζεται Quantum Fund, συμμετέχει ο Ρίτσαρντ Κατζ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της Rothschild Italia S.p.A. και μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Τραπεζών της! Ο Τζορτζ Σόρος, και ο τραπεζίτης Τζέϊκομπ Ρόθτσάιλντ είναι συνεταίροι σε εταιρεία επενδύσεων στην Αφρική και έχουν συνέταιρο την γνωστή «ανθέλληνα», τέως υπουργό των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ.
Τζον Πόλσον: Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου hedge funds «Paulson & Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.
Στίβεν Κοέν: O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρόθτσάιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sotheby's (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).
Ντέιβιντ Αϊνχορν: Διεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου hedge funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers.
Να σημειωθεί ότι στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα, όλους τους παραπάνω διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ' επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα! Και ...όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο, ούτε η Ευρώπη ούτε η Ελλάδα, αξιοποίησαν αυτήν την μοναδική ευκαιρία!
Υπάρχει όμως και ένας (τουλάχιστον) Ευρωπαίος στη ανώτατη "επιτελική βαθμίδα" και αυτός είναι ο Τζόσεφ Ακερμαν, ο οποίος: Είναι Διοικητής της Deutsche Bank, γνωστού όντος ότι η D.B. είναι σύμβουλος του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής κρίσης. Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003 και σήμερα Β' αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens (η πιό αμαρτωλή υποθεση μιζών στην Ελλάδα). Είναι μη-εκτελεστικός διευθυντής της Royal Dutch Shell, πετρελαϊκής εταιρείας συμφερόντων Ρόθτσάιλντ (Όρα: μόλις έβγαλε πετρέλαιο η Κύπρος, πήγε η Shell στα Κατεχόμενα, αλλά ΑΟΖ μέχρι τώρα η Ελλάδα δεν χαράζει, στις αρχές του 2009, προ κρίσης, SHELL και BP πούλησαν τα πρατήρια τους στην Ελλάδα κλπ.). Και είναι αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services (η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία από το πιστωτικό και το πολιτικό ρίσκο).
Τέλος ας έρθουμε στον "αρχιστράτηγο-κατακτητή" μας, που είναι και ο πραγματικός "αόρατος εχθρός" μας. Οι περισσότεροι θα το έχετε ήδη καταλάβει από τα προεκτεθένα... Αυτός που πραγματικά βρίσκεται πίσω από αυτήν την μεγάλη καταστροφή του Ελληνικού γένους, είναι η μεγαλύτερη τραπεζική δυναστεία του κόσμου, δηλαδή ο οίκος Ρόθτσάιλντ.
Ποιοι είναι, όμως αλήθεια, αυτοί οι Ρόθτσάιλντ; Πιό κάτω θα επιχειρίσουμε μία σύντομη περιγραφή για να αποκαλύψουμε εν μέρει το πραγματικό πρόσωπο του "αόρατου εχθρού":
● Ελέγχουν το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρείες τους όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto, κ.α.
● Είναι από τις μεγαλύτερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.
● Ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ και ο Τζον Πόλσον είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο.
● Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρόθτσάιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα το 1823 και από τότε συνεχίζουν απτόητοι στον "ίδιο ρυθμό".
● Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.
● Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).
● Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δύο επίπεδα.
● Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως Neuberger Berman).
● Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα.
● Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις , όπως της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα όπως η Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank, και ένα σωρό άλλες.

Σε αυτή τη μεγάλη μάχη που καλούμαστε να δώσουμε ως Έλληνες, φυλάσσοντες για άλλη μια φορά στην ιστορία μας "Θερμοπύλες", γνωρίζουμε τώρα, ποιοί είναι οι "βάρβαροι" και φυσικά εύκολα συμπεραίνουμε ποιοί είναι οι "εφιάλτες" (πλούσιος ο κύκλος των πολιτικών μας από τέτοιους), για να είναι όμως η μάχη νικηφόρα, πρέπει να ανακαλύψουμε και τον "Λεωνίδα"...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου