Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 23ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.


ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 23ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ.

Στην Αθήνα πραγματοποιείται φέτος, από σήμερα 4 έως και τις 10 Αυγούστου, το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, με κύριο θέμα "Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής". Στη πόλη που γεννήθηκε η φιλοσοφία, την Αθήνα, θα βρεθούν για το συνέδριο περισσότεροι από 2.000 φιλόσοφοι από 105 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Γιούργκεν Χάμπερμας, ο Ουμπέρτο Έκο, λέξανδρος  Νεχαμάς, Μπιλ Μακμπράιτ,  Ντέρμοτ Μόραν, Λούκα Σκαραντίνο, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Εβάνδρο Αγγάτσι, Τζων Μακντάουελ, Ενρίκο Μπέρτι, Τζουλιάνα Γκοντσάλες, Γκέραντ Ζέελ, Μαριέτα Στεπάνυαντς, Πασχάλ Εντζέλ και πολλοί άλλοι. Το Συνέδριο αυτό γίνεται στο πλαίσιο των Παγκοσμίων Συνεδρίων Φιλοσοφίας, που οργανώνονται κάθε πέντε χρόνια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP) σε συνεργασία με μία από τις εταιρείες που είναι μέλη της, εν προκειμένω την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία. 
Η επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού και οι εργασίες θα διεξαχθούν κατά κύριο λόγο στη Φιλοσοφική Σχολή, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Μοναδική ιδιαιτερότητα γιά το Συνέδριο θα είναι το γεγονός ότι τέσσερις Φιλοσοφικές Συναντήσεις θα διεξαχθούν σε μέρη συνδεδεμένα με την πολιτισμική κληρονομιά της Αθήνας: Πνύκα, Ακαδημία Πλάτωνος, Αγ.Φωτεινή Ιλισού και Λύκειο Αριστοτέλη.
Το φετινό Συνέδριο θα είναι μία επιστροφή στις κλασικές πηγές της Φιλοσοφίας, αφού το 2013 σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 2.400 ετών από την ίδρυση  και λειτουργία της Ακαδημίας του Πλάτωνος, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 387 π.Χ., από τον Πλάτωνα, και έκλεισε οριστικά το 529, όταν καταργήθηκε από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου