Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ.



ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ "PARIS MATCH", Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ.


Σε πρόσφατο δημοσίευμά του το γαλλικό  περιοδικό «Paris Match» παρουσιάζει τη Μύκονο, ως ένα από τους καλύτερους και υψηλού επιπέδου ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης.
Ο απεσταλμένος του γαλλικού περιοδικού «Paris Match» αναφέρεται στην αρχή στον Αριστοτέλη Ωνάση, που την δεκαετία του '50 , όταν έφθασε στο γραφικό νησί των Κυκλάδων, ήταν σαν να έδωσε το σύνθημα στο διεθνές τζετ σετ να τον ακολουθήσει σε ένα μεγάλο πάρτι με συρτάκι, ούζο και θέα το απέραντο γαλάζιο.«Αν η Ελλάδα ασφυκτιά από την οικονομική κρίση, η τελευταία πνίγεται στα ανοιχτά της Μυκόνου» λέει με εύθυμη διάθεση ένας ντόπιος που μίλησε στο γαλλικό περιοδικό. Και το περιοδικό συνεχίζει: «Το παραδεισένιο νησί των Κυκλάδων, μυστηριώδες, ρομαντικό, με την εορταστική ατμόσφαιρα, είναι ένας από τους πιο χλιδάτους (μπλινγκ-μπλινγκ όπως λένε οι Γάλλοι) ευρωπαϊκούς προορισμούς, μαζί με το Σεν Τροπέ και τη νυχτόβια Ίμπιζα…Η εξαιρετική ενέργεια του νησιού μεταδίδεται στους κατοίκους της. Ένα υπερφυσικό φαινόμενο που εξηγεί, σύμφωνα με τους τελευταίους, την αυξημένη και ακόρεστη σεξουαλική τους όρεξη…Γιατί όχι!»
Ο απεσταλμένος του Paris Match, περιδιαβαίνοντας τις πλαζ, τα σοκάκια και τα μαγαζιά, παρατηρεί τα ακριβά γιοτ, απολαμβάνοντας τα ουζάκια και τους νόστιμους ψαρομεζέδες που πηγαινοέρχονται, το κέφι και το μπρίο και χαζεύοντας τους διάσημους επισκέπτες, μεγιστάνες και σταρ του Χόλιγουντ που τιμούν το νησί με τη παρουσία τους. Όπως επισημαίνεται στο αφιέρωμα του περιοδικού, το 1970 οι τουρίστες στη Μύκονο δεν ξεπερνούσαν τις 150.000, τώρα φθάνουν τα 2 εκατομμύρια. Σε ένα νησί, όπου «οι πολυτελείες βίλες στους λόφους, είναι πιο πολλές από τις εκκλησίες», τα ιδιωτικά τζετ πολλαπλασιάζονται συνεχώς και είναι πολύ πιθανό, σε κάποιες από τις βόλτες σου, να συναντήσεις τον Τζόνι Ντεπ, τον Μπιλ Κλίντον, τους γαλαζοαίματους του Μονακό, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ ή κάποιον διάσημο σχεδιαστή, όπως ο Γκοτιέ και ο Αρμάνι.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου