Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΣΤΑ 12 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΔΕΙΛΙΝΑ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.

 

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ CNN, ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΣΤΑ 12 ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.


Σύμφωνα με το ξένο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το ηλιοβασίλεμα αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης για στοχαστές και καλιτέχνες κι' έτσι αποφάσισε να επιλέξει τα 12 πιό μαγευτικά από όλο το κόσμο. Σε αυτά συμπεριέλαβε και αυτό της Σαντορίνης, αφού αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Τα 12 ομορφότερα δειλινά, λοιπόν, είναι:

1. U Bein Bridge, Μάντελεϊ στη Μιανμάρ.

Η ξύλινη γέφυρα U Bein έχει μήκος 1,2 χιλιόμετρα και περνά πάνω από τη λίμνη Taungthaman.

2. Maasai Mara National Reserve στη Κένυα.

Δειλινό σε μαγευτικό αφρικανικό τοπίο.

3. Uluru and Kata Tjuta στην Αυστραλία.

Το Uluru είναι μία σειρά 36 ποικιλόσχημων βράχων, που αποτελεί περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και παρουσιάζει ένα πανέμορφο δειλινό, αφού όταν πέφτει ο ήλιος ο βράχος Uluru μοιάζει σα να αλλάζει χρώματα.

4. Aci Trezza, Κατάνια στην Ιταλία.

Πιθανολογείται ότι είναι το νησί των Κυκλώπων, που σύμφωνα με το μύθο πρόκειται για τους τρεις βράχους που πέταξε στον Οδυσσέα ο Πολύφημος και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες, αφού κατά το ηλιοβασίλεμα η Μεσόγειος χρωματίζεται με απίστευτες χρυσές ανταύγειες.

5. Grand Canyon, στην Αριζόνα (ΗΠΑ).

Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι συρρέουν στο 445 χιλιομέτρων μήκους Grand Canyon, προκειμένου να θαυμάσουν από εκεί το ηλιοβασίλεμα.

6. Ντουμπάι, (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Δεν υπάρχει πιο μαγευτική εμπειρία από ένα ηλιοβασίλεμα στην έρημο και πάνω σε μία καμήλα στο Ντουμπάι.

7. West Lake, Χανγκζού στη Κίνα.

Η λίμνη χαρίζει στον επισκέπτη ένα εξαιρετικό σκηνικό κατά το ηλιοβασίλεμα, με την παγόδα Λέιφενγκ να φωτίζεται από τις πορτοκαλί ακτίνες του ήλιου.

8. Guanshan (Ταϊβάν).

Πρόκειται για ένα όρος 152 μέτρων ύψους μέσα στο Εθνικό Πάρκο Κέντινγκ.

9. Οία, Σαντορίνη στην Ελλάδα.

Πασίγνωστος προορισμός για ηλιοβασίλεμα η Οία, χτισμένη πάνω σε λόφο, είναι ένα απο τα πιο φωτογραφημένα τοπία στον κόσμο, κατά την ώρα της δύσης του ήλιου.

10. Phnom Bakheng (Καμπότζη).

Γνωστό για το λεγόμενο «ηλιοβασίλεμα στο λόφο», το Phnom Bakheng είναι ένα δημοφιλές μέρος για να δει κανείς το ηλιοβασίλεμα της Καμπότζης.

11. Maui (Χαβάη).

Κάθε σημείο κατά μήκος της ακτής προσφέρεται για φωτογραφία κατά το δειλινό, αλλά η μακριά παραλία με τη λευκή άμμο και τα μεγάλα κύματα της Puu Olai είναι το κάτι άλλο.

12. Rapa Nui (Χιλή).

Περίπου 3.700 χιλιόμετρα από την χιλιανή ακτή στον Ειρηνικό, τα αινιγματικά πέτρινα αγάλματα του πολιτισμού του Rapa Nui παρακολουθούν με την πλάτη γυρισμένη στη θάλασσα τη δύση του ηλίου, σε μιά μαγευτική και μοναδική εικόνα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου