ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΑΠΟ ΤΑ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ!
Ο Αρκάς αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος, επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων και επίκουρος καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει φέρει στο φως πολλά ευρήματα που συνηγορούν με την άποψη, ότι στην Ελλάδα υπήρχε ένας πολύ μεγάλος πολιτισμός, με εξαιρετικά ανεπτυγμένη τεχνολογία, ο Μινυακός πολιτισμός, που τοποθετείται χρονικά περίπου στη τρίτη χιλιετία π.Χ. Αυτό φυσικά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με πολλά από τα στοιχεία της ιστορίας, όπως μας τη μαθαίνουν, όπως γιά παράδειγμα, ότι ο Αιγυπτιακός πολιτισμός και οι υπερκατασκευές του, πυραμίδες κλπ., είναι αρχαιότερος του Ελληνικού, ενώ, με τα καινούργια δεδομένα, αποδεικνύεται το ανάποδο, ή τουλάχιστον ότι ήσαν σύγχρονοι. Ο κ. Σπυρόπουλος, πρώτα, έκανε ανασκαφές στην Θήβα, όπου έφερε στο φως το Αμφείον και την γνωστή βαθμιδωτή πυραμίδα της Θήβας (έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση), που θεωρείται η μεγαλύτερη πυραμοειδής κατασκευή της Ευρώπης, αλλά οι "αρμόδιοι", αντί άλλης συνέχειας, έκλεισαν την είσοδο αυτής της ανακάλυψης και τον μετέθεσαν, πρώτα στην Αρκαδία και μετά στη Λακωνία, γιά να σταματήσει "να τους μπαίνει στο μάτι". Αυτός όμως δεν πτοήθηκε και συνέχισε τις έρευνες στις νέες περιοχές ευθύνης του. Αυτές οι νέες αρχαιολογικές έρευνες που έκανε, έφεραν στο φως το ανάκτορο του Μενελάου και της Ελένης στην Λακεδαίμονα, καθώς και τους μεγαλύτερους θολωτούς τάφους όλου του μυκηναϊκού κύκλου, με πολύ σημαντικά ευρήματα από την λεγόμενη "Μινυακή εποχή". Σε αυτήν την εποχή, μία χρυσή εποχή για τον Ελληνικό πολιτισμό, κατά πολύ ανώτερη του γνωστού του Περικλέους, ανήκουν και τα ευρήματα των πυραμίδων της Θήβας και τα ευρήματα της πυραμίδας του Ελληνικού. Οι πυραμίδες αυτές, δηλαδή η πυραμίδα του Ελληνικού και η πυραμίδα στο Αμφείον της Θήβας είναι οι αρχαιότερες της Ελλάδας και χρονολογούνται ανεπίσημα στο 10.500 π.Χ. και επίσημα στο 3000 - 2400 π.Χ.
Τα ευρήματα της Πελλάνας στη Λακωνία θεωρούνται ιδιαίτερης αξίας και την πρωτοκαθεδρία σε αυτά κατέχει ο μοναδικός στο είδος του βαθμιδωτός λαξευτός Βασιλικός Τάφος στον κόσμο. Και εδώ όμως, αντί άλλης αντίδρασης εκ μέρους των "αρμοδίων", ο Τάφος "μπαζώθηκε" με τον πιο απάνθρωπο και βάρβαρο τρόπο κάτω από 250 τόνους ακατέργαστου υλικού και "μπάζων" και έτσι εξαφανίστηκε αυτή η, γιά πολλούς, "μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη του αιώνα". Ανάλογη τύχη όπως είδαμε είχε και η πυραμίδα στη Θήβα, αλλά και η πυραμίδα του Ελληνικού στο Άργος, όπου οι περισσότεροι λίθοι της θρυματίστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σε τοπικές υψικαμίνους! Έτσι από την απίστευτη αυτή τάση των "νεοελλήνων", να καταστρέψουν και να εξαφανίσουν αυτά τα μοναδικά και ανεκτιμήτου αξίας μνημεία, δεν εχει ξεφύγει τίποτα... Και να σκεφθεί κανείς ότι αποτελούν ισχυρές αποδείξεις της μεγαλοσύνης του Ελληνικού πολιτισμού και της κυρίαρχης θέσης του στην παγκόσμια ιστορία, που πολλοί και από πολλές κατευθύνσεις, σκόπιμα έχουν παραποιήσει και υποτιμήσει... Προκαλεί θλίψη, αλλά και επιτάσσει ενεργοποίηση απ' όλους τους Έλληνες, γιά την διάσωση και την διαφύλαξη όσων έχουν απομείνει!
Δείτε τα σχετικά βίντεο παρακάτω, κάνοντας "κλικ" στους συνδέσμους.
1. Βίντεο: "Ελληνικές πυραμίδες και Μινύες".
2. Βίντεο: "Η Πελλάνα είναι η αρχαία Λακεδαίμων".
3. Βίντεο: "Ξενάγηση από τον κ. Σπυρόπουλο αξιωματικών του Κ.Ε.Ε.Μ., στα αρχαιολογικά ευρήματα της Πελλάνας και στον σπουδαίο θολωτό τάφο, λίγο πριν μπαζωθεί" (κάντε "κλικ" στο σύνδεσμο παρακάτω).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου