Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ!


ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ "ΠΕΤΣΟΚΟΨΟΥΝ" ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ, ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ!

Οι βουλευτές μας, αυτοί οι ίδιοι, που υποτίθεται ότι αγωνίζονται, νομοθετώντας, για να μας σώσουν(!), ενώ, μεταξύ των άλλων, φροντίζουν να κόβουν τις συντάξεις όλων ημών, τις ...δικές τους φροντίζουν να τις αυξάνουν!
Έτσι φροντίσανε να ψηφίσουν νόμο (νύχτα απ' ότι φαίνεται, αφού κανείς δεν πήρε "χαμπάρι"), στο  οποίο άνοιγαν παράθυρο για να αυξήσουν τη σύνταξή τους. Πρόκειται για το άρθρο 138 του νόμου 4052/2012 που ανοίγει ρουσφετολογικό παράθυρο, για την αναγνώριση πλασματικής προϋπηρεσίας για συνταξιούχους βουλευτές, υπουργούς, αιρετούς προέδρους κοινοτήτων, δημάρχους και νομάρχες,  προκειμένου οι παραπάνω αιρετοί άρχοντες να.... «αυξήσουν τη σύνταξή τους». Σε αυτό βασίσθηκε εγκύκλιος του ΙΚΑ, που εκδόθηκε, με την επισήμανση μάλιστα «εξαιρετικά επείγουσα» και δίνει το δικαίωμα αναγνώρισης προϋπηρεσίας τόσο στο ΙΚΑ όσο και στο επικουρικό ταμείο του, προκειμένου κάποιος να αυξήσει τα έτη ασφάλισής του όσο κατείχε τα δημόσια αξιώματα. Η ρύθμιση δεν θα ήταν σκανδαλώδης αν σταματούσε μόνο σε αυτό το κομμάτι, δηλαδή να μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει προϋπηρεσία προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί, αλλά με την εγκύκλιο αυτή ανοίγεται παράθυρο και στους συνταξιούχους αιρετούς άρχοντες, οι οποίοι αποκτούν τη δυνατότητα «αύξησης της σύνταξής τους» μέσα από τα επιπλέον χρόνια που θα αναγνωρίσουν, σε αντίθεση με τους απλούς κοινούς θνητούς συνταξιούχους, οι οποίοι δεν έχουν καμία τέτοια δυνατότητα σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο. 
Έτσι φαίνεται να εννοούν οι ταγοί μας, ότι θα οδηγήσουν σε μία καλύτερη μοίρα έναν λαό, που υπόκειται τα πάνδεινα, στη κρισιμότερη φάση της σύγχρονης ιστορίας του, δηλαδή "ευλογώντας τα γένεια τους" προτίστως (αν όχι αποκλειστικώς)... Έχουν ξεχάσει, ότι οι πραγματικοί ηγέτες, για να εμψυχώσουν, δίνουν το παράδειγμα... Ας θυμηθούν τι έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν οι σκληρά δοκιμαζόμενοι από τη δίψα στρατιώτες του στην έρημο, του πήγαν το μοναδικό κύπελο νερό...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου