Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

"ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ;"


"ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ;" ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ Ο  ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΓΚΡΕΓΚ ΠΑΛΑΣΤ, ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ "ΟΜΠΖΕΡΒΕΡ".

Σε πρόσφατο, λίαν δηκτικό και αποκαλυπτικό άρθρο του στη μεγάλη Βρετανική εφημερίδα Observer, ο Greg Palast, επιτυχημένος συγγραφέας και οικονομικός αναλυτής, μας χαρακτηρίζει ευθέως "δειλούς που έχουμε σκύψει το κεφάλι στην τρόικα και έχουμε έτσι στην ουσία αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την κατάληψη της χώρας από το Τέταρτο Ράϊχ", όπως λέει χαρακτηριστικά και μας καλεί να αντιδράσουμε και "να φύγουμε από την ευρωζώνη που λειτουργεί ως σκηνή εγκλήματος". Διατυπώνει τη πεποίθηση ότι "η Ελλάδα πεθαίνει και η λιτότητα είναι ένας από τους λόγους γι' αυτό",  αλλά "δυστυχώς οι Έλληνες έχουν συμβιβαστεί με τη μοίρα τους, όπως δεν έκαναν οι Αργεντίνοι". Και το πάει ακόμη παραπέρα ο Πάλαστ, λέγοντας, ότι "η διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αργεντινούς είναι πως οι Έλληνες είναι δειλοί" και ότι "ο ελληνικός λαός είναι εκ φύσεως δειλός". Όπως λέει χαρακτηριστικά στη συνέχεια, " η λιτότητα και το ευρώ κατέστρεψαν την Ελλάδα, αφού η λιτότητα εν μέσω ύφεσης είναι μία θανάσιμη πρόταση". Διαπιστώνει, όμως, "ότι δεν υπάρχουν φωνές κατά του ευρώ και ότι υπήρχε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πλέον έχει υποκύψει πλήρως και αυτός".
Στη συνέχεια είναι καταπέλτης: "Πρέπει η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη. Δεν πρέπει να είναι μέλος της. Το να θέλεις να μείνεις στην Ευρωζώνη είναι σαν να θέλεις να μείνεις σε μια κοινότητα λεπρών… Το ευρώ είναι το Τέταρτο Ράιχ. Η σημερινή οικονομική πολιτική που έχει επιβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη της χώρας και το ΔΝΤ λανθασμένα συμπορεύεται με αυτή την πολιτική". Και κάνοντας μία σύγκριση με χώρες της Λατινικής Αμερικής λέει, ότι "οι επιταγές του ΔΝΤ και της τρόικα προς την Ελλάδα είναι παρόμοιες με αυτές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, που είχαν ως αποτέλεσμα να πωληθούν σε εξευτελιστικές τιμές πλουτοπαραγωγικές πηγές στο βωμό μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης". Τα παραδείγματα χωρών της λατινικής Αμερικής μας δείχνουν πολλά. Η Ελλάδα χρειάζεται το νερό και την ενέργεια. Αν τα πουλήσει θα αναγκαστεί να τα αγοράζει από αμερικανικές ή γερμανικές εταιρίες".
 
 
Παρακάτω δείτε τα βίντεο (σε 3 μέρη) για το τι λέει, μεταξύ των άλλων ο Greg Palast, σε συνέντευξή του για την Ελλάδα: Greece Crisis is A "Crime Scene".
 
 
 
 
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου