Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΚΟΙΝΟΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.


ΚΟΙΝΟΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Σύμφωνα με μία νέα γενετική ανάλυση Αμερικανών επιστημόνων, που βασίζεται σε μία πιο πλήρη ανάλυση του ανδρικού χρωμοσώματος Υ, όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες της εποχής μας έλκουν την καταγωγή τους από έναν "Αδάμ" και αντίστοιχα από μια "Εύα", που ζούσαν πριν από περίπου 135.000 χρόνια.
Οι ερευνητές αυτής της επιστημονικής μελέτης, με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής Κάρλος Μπουσταμάντε του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», ανέλυσαν γενετικά το γονιδίωμα του χρωμοσώματος Υ 69 ανδρών από επτά διαφορετικούς πληθυσμούς της Γης (Ναμίμπια, Κογκό, Γκαμπόν, Σιβηρία, Μεξικό, Καμπότζη, Πακιστάν, Αλγερία) και κατέληξαν ότι όλοι σχεδόν οι σημερινοί άνδρες προέρχονται από έναν κοινό πρόγονο, που ζούσε στην Αφρική πριν από 120.000 έως 156.000 χρόνια, ενώ προηγούμενες εκτιμήσεις τοποθετούσαν τον πιο πρόσφατο κοινό πρόγονο των ανδρών πριν από 50.000 έως 115.000 χρόνια. Επίσης, η αντίστοιχη ανάλυση γενετικών δειγμάτων από 24 γυναίκες, καθώς και μιτοχονδριακού DNA ανδρών που έχει ήδη γίνει στο παρελθόν, αποκάλυψε ότι όλες οι σημερινές γυναίκες προέρχονται από μια κοινή γενετική πρόγονο, που επίσης ζούσε στην Αφρική πριν από 99.000 έως 148.000 χρόνια, δηλαδή περίπου την ίδια εποχή με τον άνδρα πρόγονο.
Η μελέτη αυτή είναι εφικτή γιατί το χρωμόσωμα Υ περνά από πατέρα σε γιό και έτσι οι μεταλλάξεις του μπορούν να ανιχνεύσουν τη γεννεολογία των ανδρών ως τα βάθη του παρελθόντος. Αντίθετα, το μιτοχονδριακό DNA περνά μόνο από τις μητέρες στα παιδιά και έτσι μπορεί να αποκαλύψει την αντίστοιχη γεννεολογία των γυναικών.
Υπάρχουν και άλλοι γενετιστές που υποστηρίζουν ότι ο κοινός πρόγονος των ανδρών ζούσε ακόμα παλιότερα, πριν από 200.000 ή και 600.000 χρόνια. Όπως και να έχει όμως, το γεγονός πλέον παραμένει αναμφισβήτητα ένα, ότι υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις, ότι η πορεία του ανθρώπου πάνω στη γη αριθμεί εκατοντάδες χρόνια, ή ίσως και εκατομμύρια, αν λάβουμε υπ' όψη μας άλλες σοβαρές ενδείξεις. Αυτό, συγκρινόμενο με το διάστημα των 5.000 περίπου χρόνων, που εμείς θεωρούμε "ανεγνωρισμένη ιστορία του ανθρωπίνου γένους" και συνδιαζόμενο και με άλλα στοιχεία, μνημεία κλπ., που μοιάζουν με "κατάλοιπα άλλων εποχών", με ανεξήγητα υπέρτερη γνώση των δημιουργών τους, θα πρέπει να μας βάλουν σε πολλή σοβαρή σκέψη, ότι πιθανόν δεν είμαστε ο μοναδικός "κύκλος ανθρωπότητας" που διατρέχει τη πορεία του σε αυτό το πλανήτη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου