Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΝΕΤΑΙ, Η "ΒΟΗΘΕΙΑ" ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ.

Σύμφωνα με πολλά στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως (έκθεση ATTAC κλπ.) φαίνεται ότι το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του λεγόμενου "πακέτου διάσωσης" της Ελλάδας, που στην ουσία έχει ρίξει στην εξαθλίωση τον Ελληνικό λαό, πάει στους τραπεζίτες και στους κερδοσκόπους, που πλουτίζουν όλο και περισσότερο. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτό που βγαίνει τώρα στην επιφάνεια λόγω της δίκης για την κατάρρευση της MF Global που έδωσε στον Σόρος την ευκαιρία να αγοράσει Ελληνικά ομόλογα "κοψοχρονιά" και αφορά ομόλογα σαν αυτά που ο κύριος Στουρνάρας δεν μαρτυρά (..."δεν απαντώ") εάν πληρώθηκαν (δες παρακάτω σχετικό βίντεο). H υπόθεση της MF Global διερευνάται από τις Αμερικάνικες αρχές, δύο χρόνια μετά την ξαφνική κατάρρευσή της, τον Οκτώβρη του 2011 και για την ακρίβεια στις 31 Οκτωβρίου του 2011. Και για να θυμηθούμε, 31 Οκτωβρίου του 2011, ήταν η ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε το περιβόητο δημοψήφισμα, το οποίο κανείς δεν γνώριζε, ούτε και αυτοί οι πιο στενοί υπουργοί του. Θα μπορούσε να ήταν απλά μία σύμπτωση που δεν θα παρατηρούσε κανείς, εάν οι Αμερικάνικες αρχές δεν διερευνούσαν το σκάνδαλο μετά από τις καταγγελίες των εξοργισμένων επενδυτών για το πως χάθηκαν τα χρήματα τους (υπάρχουν κι' εκεί τέτοιοι και όχι μόνον εδώ!). Εκεί λοιπόν, αποκαλύφθηκε ότι η MF Global είχε ποντάρει σε Ελληνικά και Ιταλικά ομόλογα το μεγαλύτερο μέρος του κολοσσιαίου ποσού των 6,3 δις δολαρίων. Τα ομόλογα αυτά εχρησιμοποιούντο ως εγγυοδοσία δανεισμού, με αποτέλεσμα η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, που προκάλεσε σάλο στις αγορές απαξιώνοντας τα ομόλογα Ελλάδας αλλά και Ιταλίας, να γκρεμίσει την εταιρεία. Έτσι φαίνεται καθαρά ότι η “προσωπική” έμπνευση του δημοψηφίσματος, σχετίζεται άμεσα με την κατάρρευση της MF Global και δεν είναι απλώς μία ημερολογιακή σύμπτωση.


Χαρακτηριστικός και αποκαλυπτικός ο διάλογος στη Βουλή, που αφορά αυτά τα ομόλογα:
Καμμένος: Πληρώθηκε στο 100%; Ναι ή όχι;
Στουρνάρας: Δεν θα απαντήσω.
Καμμένος: Τι δεν απαντάτε;
Στουρνάρας: Δεν απαντώ!
Καμμένος: Τι δεν απαντάτε; Από την τσέπη σας βγήκαν ή από το ελληνικό Κράτος;
Στουρνάρας: Δεν απαντώ!
Καμμένος (με απίστευτα δυνατή φωνή): Δεν απαντάτε αν πλήρωσε το Κράτος εχθές ομόλογο που έληγε;
Στουρνάρας: Μη φωνάζετε, δε σας φοβάμαι!
Καμμένος: Που δεν απαντάτε; Στη Βουλή των Ελλήνων;
Στουρνάρας: Μη φωνάζετε, δε σας φοβάμαι.
Καμμένος: Κύριε υπουργέ σας καλώ να απαντήσετε! Χθες πληρώθηκε ομόλογο στο 100% της αξίας του, ναι ή όχι;
Στουρνάρας: Θα δοθούν στοιχεία όταν υπάρξουν(!!).

Όπως αποκαλύπτεται λοιπόν, με τις δόσεις της υποτιθέμενης "βοήθειας", που με τόση αγωνία μας κάνουν να τις περιμένουμε, πληρώνονται αυτά τα "ακούρευτα" ομόλογα των κερδοσκόπων, που τα έχουν αγοράσει στο 25% και τα πληρώνονται στο 100% της αξίας τους. Έτσι στις 5 Ιουλίου, λήγει και ομόλογο σε ελβετικό φράγκο (με κωδικό CH0021839524), υπό αλλοδαπό δίκαιο (παρακαλώ... ας είναι καλά αυτοί που φρόντισαν γι' αυτό!), συνολικής ονομαστικής αξίας 650 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (περίπου 540 εκατ. ευρώ) και με κουπόνι 2,125% (CH0021839524). Την απόδοσή του μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω γράφημα, με ούτε στο καζίνο τέτοια κέρδη… Σημειωτέον ότι και αυτό το ακούρευτο ομόλογο το διαχειρίστηκε επίσης Γερμανική τράπεζα, όπως και αυτό της Deutsche Bank για το οποίο δεν απαντούσε ο Στουρνάρας στην βουλή.



Δείτε και σχετικό βίντεο παρακάτω όπου ο Ν. Κακλαμάνης επισημαίνει ότι τα κεφάλαια είναι κατά 95% κερδοσκοπικά και ότι κάποτε πρέπει να πληρώσουν.

https://www.youtube.com/watch?v=nu2zluCH814


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου