Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΕΝΩ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ, ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΔΕΙΤΕ: Στη Σέριφο ο Γιώργος - Ξεκίνησε τις «απλωτές» του  

ΕΝΩ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΣΥΝΘΛΙΒΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΒΥΘΙΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ AYΤΟΝ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΥΠΑΙΤΙΟ.

Μετά τα απανωτά ταξείδια ανά την Υφήλιο (πότε προλαβαίνει να υποδύεται και τον βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι απορίας άξιον), έχει φθάσει η ώρα της ξεκούρασης για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος αποφάσισε να χαλαρώσει και να απολαύσει τα μπάνια του, κάνοντας την αρχή για τη φετινή καλοκαιρινή σαιζόν, από την μαγευτική Σέριφο στην οποία βρίσκεται από τα μέσα Ιουνίου, όπου διαμένει σε πολυτελές συγκρότημα ανάλογο του "βεληνεκούς" του.
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, του επέρριψε ευθύνες για την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια. Οι αποκαλύψεις του κορυφαίου Ευρωπαίου τραπεζίτη μπορεί να πέρασαν στα ψιλά στην Ελλάδα, ωστόσο είναι συνταρακτικές για τις ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού, ο οποίος σήμερα κάνει το γύρω του κόσμου, έχοντας, όπως κατηγορείται, καταστρέψει τη χώρα. Συγκεκριμένα, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ντράγκι αποκάλυψε τα ψεύδη της ελληνικής κυβέρνησης κατά την κρίσιμη περίοδο 2009-2010, τα οποία, λόγω της πλαστής εικόνας που δημιούργησαν στους δανειστές μας, διαστρέβλωσαν την εικόνα της Ελλάδας και απετέλεσαν την απαρχή των δεινών του Ελληνικού Λαού. Σύμφωνα με αυτά που είπε, συνάγεται το συμπέρασμα, ότι την ώρα που ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου κατηγορούσαν την κυβέρνηση Καραμανλή για πλαστά στοιχεία ελλείμματος, έκαναν και αυτοί το ίδιο δημιουργώντας εσφαλμένη εικόνα για την οικονομία μέσω παραπλανητικών δεδομένων. Παράλληλα, ο Μ. Ντράγκι χαρακτήρισε ολέθρια τη συνταγή του πρώτου μνημονίου, η οποία συγκαταλέγεται στις πλέον αποτυχημένες, συμληρώνοντας ότι την ώρα που η οικονομία κατέρρεε, ο Γ. Παπανδρέου, τελείως ανεύθυνα, διαλαλούσε πως λεφτά υπάρχουν και μοίραζε επιδόματα αλληλεγγύης. Επιβεβαιωτικά των λεχθέντων όμως από τον κεντρικό τραπεζίτη είναι και τα όσα αναφέρονται στις εκθέσεις του Ινστιτούτου Bruegel, το οποίο σημειώνει πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι από τα πλέον αποτυχημένα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και συμπίπτουν με την άποψη και πολλών άλλων κέντρων διεθνώς, καθώς πιστεύουν ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα εντάσσονται στο 1% των πλέον αποτυχημένων που έχουν εφαρμοστεί ποτέ. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την ίδια τη πραγματικότητα, γιατί αν ανατρέξει κανείς σε όσα προβλέπονταν και ουδέποτε επαληθεύτηκαν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που έκανε η διακυβέρνηση Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου. Όλοι θυμόμαστε ότι σύμφωνα με τις εξαγγελίες τους, που ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν, η Ελλάδα θα είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη από το 2012, το ταβάνι της ανεργίας θα ήταν το 14.2%, ενώ η επιστροφή στις αγορές θα συνέβαινε τη φετινή χρονιά. Αντ' αυτών η Ελλάδα έχει βυθιστεί σε μία πρωτοφανή πολλαπλή κρίση, με πολλές και σημαντικές επιπτώσεις, που ισοδυναμούν με καταστροφή, χωρίς μάλιστα να διαβλέπεται κάποια ανάκαμψη στο ορρατό μέλλον.
...Και η Ελλάδα συνεχίζει να ζει το αποκορύφωμα μιάς αρχαιοελληνικών διαστάσεων τραγωδίας, περιμένοντας τη λύτρωσή της και τη κάθαρσή της που θα αποκαταστήσει την ηθική και τα δίκαιά της... Ο ένας, της τραγικής δυάδας εκ των πρωταιτίων, έχει ήδη παραπεμφθεί, έστω και με παράπλευρες κατηγορίες, ο "αρχηγός" πότε; Η Δημοκρατία πρέπει να ανανήψει γρήγορα, παραμερίζοντας τα εμπόδια και τα παράσιτα που εξακολουθούν να απομυζούν την ακμάδα της, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δρομολογήσει την έξοδό της προς την τελική πράξη της "κάθαρσης", όπου μέσα από την απόδοση της δικαιοσύνης και της ηθικής δικαίωσης, θα εμψυχωθεί και πάλι ο Ελληνικός Λαός, ώστε να αγωνισθεί γιά να επαναφέρει το "σκάφος" της Ελλάδας στην ένδοξη πορεία του, από την οποία έχει παρεκκλίνει, απαλασσόμενη πρωτίστως από τους "Εφιάλτες" της, που είναι και η βασική αιτία της κακοδαιμονίας της, που αν δεν αναιρεθεί δεν πρόκειται ποτέ να ορθοποδήσει ως έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου