Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.


«Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Συγγνώμη» Διαβάστε το...

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΤΑΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Αυτό το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της κρίσης καταγράφεται και στο περιστατικό που δημοσιεύει η "Καθημερινή" και δείχνει ανάγλυφα τις συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης στο παιδικό πληθυσμό της Ελλάδας. Το περιστατικό διδραματίζεται σε ένα παιδικό σταθμό, όπου έχει πάει απόγευμα και η μαμά ενός μικρού κοριτσιού δεν έχει εμφανιστεί. Οι νηπιαγωγοί δεν ήξεραν τι να κάνουν, ώσπου το κοριτσάκι έβγαλε κάτι απ’ την τσέπη του. Προς μεγάλη τους έκπληξη είδαν ότι ήταν ένα σημείωμα που έγραφε: "Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Δεν έχω λεφτά, δεν μπορώ να τη μεγαλώσω. Συγγνώμη. Η μαμά της". Το κοριτσάκι αυτό, από το παιδικό σταθμό, κατέληξε στα Παιδικά Χωριά SOS, όπως καταλήγουν και πολλά άλλα παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν πιά να τα ζήσουν. Κάποτε στα Παιδικά Χωριά SOS και μέχρι πριν από δύο χρόνια, το 95% των αιτημάτων γιά τη φύλαξη παιδιών είχε να κάνει με κακοποίηση. Τώρα τα μισά αιτήματα είναι από γονείς σε απόλυτη φτώχεια, που οκτώ στις δέκα φορές είναι Ελληνες, τις πιο πολλές φορές μονογονεϊκές οικογένειες, συνήθως χωρίς άλλους συγγενείς, που παίρνουν τη μεγάλη απόφαση, μη έχοντας τίποτα άλλο να κάνουν, να στερηθούν και να στερήσουν τα παιδιά τους από την αναντικατάστατη γονεϊκή αγκαλιά. 
Ένα ακόμη τέτοιο περιστατικό έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, όταν παρουσιάσθηκε από το δελτίο ειδήσεων μεγάλου καναλιού και έκανε τη συνήθως "ατσαλάκωτη" Όλγα Τρέμη να λυγίσει και να κλάψει στον "αέρα".

Δείτε το σχετικό βίντεο, κάνοντας "κλικ" στο σύνδεσμο παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου