Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ, ΚΑΤΙ ΚΥΟΦΟΡΕΙΤΑΙ...



Απόλυτα χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία γιά το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι στη χώρα μας, που προκύπτουν από το δελτίο τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής της 20-11-2014, με τίτλο "Έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών έτους 2013".


Μέσα από τα στοιχεία αυτά ενδεικτικά βλέπουμε ότι το 45% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό σύστημα, με ένα μόλις 0,6% του πληθυσμού να δηλώνει ότι εμπιστεύεται πλήρως το πολιτικό σύστημα! Αυτό είναι και το συγκλονιστικώτερο, από πολιτική άποψη, εύρημα της δημοσκόπησης και σημαίνει πρακτικά ότι ούτε ένας Έλληνας δεν εμπιστεύεται πραγματικά το υπάρχον πολιτικό σύστημα, ενώ περίπου οι μισοί το απεχθάνονται..! Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι άλλοι δείκτες, όπως ότι μόλις το 1,4% του πληθυσμού είναι πλήρως ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση, μόλις το 8,6% του πληθυσμού είναι πλήρως ικανοποιημένο από την στέγασή του, μόλις το 5% είναι πλήρως ικανοποιημένο από την εργασία του και μόλις το 5,1% είναι πλήρως ικανοποιημένο από την ζωή του συνολικά.
Προφανώς όλα αυτά δεν μπορεί παρά να σημαίνουν ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες βιώνουν μια βαθειά κρίση, με έντονα τα στοιχεία της απογοήτευσης και της αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος, που φυσικά νομοτελειακά έχουν αρχίσει να τον οδηγούν στον δρόμο της αντίδρασης και της αναζήτησης ενός καλύτερου αύριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου